Personeelslid besmet: kinderdagverblijf Drommels moet dicht

De kinderen van kinderdagverblijf Drommels moeten tien dagen in quarantaine.© gf
De kinderen van kinderdagverblijf Drommels moeten tien dagen in quarantaine.© gf
Redactie KW

In kinderdagverblijf Drommels in de Tielstraat in Pittem is vanmiddag rond 14 uur een coronabesmetting vastgesteld bij een van de vier medewerkers. Tot en met volgende week vrijdag moet het kinderdagverblijf de deuren sluiten.

“Ik ben momenteel druk in de weer om alle ouders op de hoogte te brengen, want alle kindjes moeten zeker tien dagen in quarantaine”, zegt verantwoordelijke Eliene Verbrugge van kinderdagverblijf Drommels. “Gisterenochtend voelde een van onze medewerksters zich niet zo goed en ze is naar huis gegaan. Deze namiddag kregen we te horen dat ze positief testte op corona.”

Attest

De andere drie medewerkers moeten zich nu ook laten testen. Het kinderdagverblijf vangt elke dag 25 kinderen op. Die moeten nu tien dagen in quarantaine. “De ouders krijgen een werkgeversattest waardoor een ouder thuis mag blijven om voor het kind te zorgen zolang wij gesloten moeten blijven”, klinkt het.

Alle medewerkers moeten zich nu binnen de 72 uur laten testen om zich op de zevende dag voor een tweede keer te onderwerpen aan een coronatest. “Als de uitslag dan een tweede keer negatief is, kunnen we Drommels opnieuw openen. Laten we dus hopen dat het zo zal zijn”, besluit Eliene Verbrugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.