Personeelsleden restaurant Hula in Heule testen allemaal negatief

© CH
Redactie KW

Goed nieuws voor restaurant Hula in Heule. Nadat een medewerker in de keuken positief testte, blijken alle andere personeelsleden negatief. Maandag volgt een tweede test. Als alles goed verloopt opent het restaurant op donderdag 23 juli opnieuw zijn deuren.

“Het is een opluchting voor iedereen”, vertelt de zaakvoerders Thijs Clinckemaillie en Aurélie Reynaert. “We zijn ervan overtuigd dat onze vrijwillige lockdown de juiste beslissing is.”

Reservatie slinken

“Om het verlies van de lockdown deels te compenseren besloten we om dit jaar tijdens de verlofperiode open te blijven. Veel mensen blijven deze vakantie thuis”, vertelt Thijs. Maar daarmee is de kous nog niet af voor restaurant Hula. “De klanten zeggen hun reservaties op”, zegt Thijs. “Ik heb deze week zelf 400 klanten moeten afbellen. Voor het eerste weekend dat we terug open gaan, hebben we amper enkele reservaties. Dat is rampzalig. Als deze tendens zich verderzet dan worden er een paar medewerkers tijdelijk economisch werkloos. Nu zijn we allemaal technisch werkloos.”

Alles is veilig

De uitbaters hopen dat het tij keert. “Ik doe een warme oproep om te komen naar mijn restaurant. Alles is er 100% veilig voor iedereen”, zegt Thijs. “Ik hoop dat ik er geen spijt van krijg om tijdens het verlof open te doen.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier