Personeelsfeest AZ Damiaan Oostende uitgesteld door coronavirus

© AZ Damiaan
Redactie KW

Het AZ Damiaan in Oostende stelt het personeelsfeest, gepland op zaterdag 28 maart, uit vanwege het coronavirus. “Het bijeenbrengen van zoveel zorgverleners kan een groot risico inhouden”, luidt het.

Het feest is een jaarlijkse appreciatie voor de vrijwilligers, medewerkers en artsen van het ziekenhuis en vindt plaats in het Kursaal van Oostende. Voor deze editie was een extra feestelijk tintje voorzien omdat het ziekenhuis ook afscheid neemt van algemeen directeur Peter Verhulst, die vanaf 1 mei een nieuwe uitdaging aangaat na 14 jaar aan het hoofd van het AZ Damiaan. Dit feestje wordt echter door het oprukkend coronavirus even uitgesteld.

“Het ziekenhuis volgt de situatie op de voet en neemt talrijke maatregelen in het kader van infectiebeheersing”, zegt stafmedewerker pr en communicatie Kevin Mollet. “Mocht dit nodig blijken, zullen we extra capaciteit inzetten in de behandeling van coronapatiënten en dan zal elke zorgverlener nodig zijn. Een uitbraak van het coronavirus onder onze medewerkers is een scenario dat we absoluut willen vermijden.”

“Te groot risico”

De interne crisiscel ‘COVID-19’ meent dat het bijeenbrengen van zo veel zorgverleners binnen enkele weken een te groot risico kan inhouden. Uiteraard is dit een spijtige beslissing voor de ongeveer 1.000 deelnemers die nu al ingeschreven waren, maar de gezondheid van onze medewerkers en onze paraatheid voor de bevolking is primordiaal.”

We nemen de beslissing nu al omdat ook de talrijke partners bij de organisatie van dit groots dansfeest zich hier moeten kunnen aan schikken. Samen met Kursaal Oostende wordt nu uitgekeken om het feest in het najaar te organiseren.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier