Personeelsdirecteur stad Torhout geschorst na gesjoemel

Het Torhoutse stadskantoor. © Gino Debruyne & Architecten - Koen Van Damme
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De personeelsdirecteur van de stad Torhout is drie maanden geschorst na gesjoemel. Na zijn schorsing kan de man, die drie werknemers onterecht in een hogere loonschaal onderbracht, opnieuw aan de slag.

Ophef bij de stedelijke administratie van Torhout. De personeelsdirecteur wordt er drie maanden geschorst omdat hij drie personeelsleden van het OCMW onterecht in een te hoge loonschaal plaatste. Joost Cuvelier, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst – het vroegere OCMW – bevestigt dat. “We stelden een tijdje terug vast dat er onregelmatigheden waren. De OCMW-raad stelde een intern onderzoek in. Daaruit bleek dat de personeelsdirecteur drie medewerkers te hoog had ingeschaald”, zegt hij.

“We hebben ook advies ingewonnen bij het agentschap binnenlands bestuur (van de Vlaamse overheid, red.) en daaruit bleek dat we er goed aan deden deze zaak zo aan te pakken en uit te zoeken. De OCMW-raad heeft toen besloten een tuchtsanctie uit te spreken, met name een schorsing voor drie maanden. Waarom de personeelsdirecteur precies deze personen wilde bevoordelen door ze in een hogere loonschaal onder te brengen? Daar hebben we het raden naar. Ik kan niet in zijn hoofd kijken.

De drie personeelsleden die te veel loon opstreken, zullen teruggeplaatst worden naar het loon waar ze recht op hebben. Na zijn drie maanden schorsing kan de personeelsdirecteur opnieuw aan de slag, al is nog niet duidelijk of dat in dezelfde functie zal zijn.

Het is niet de eerste keer dat het Torhoutse OCMW in opspraak komt. De directeur van het Sociaal Huis werd in november 2017 ontslagen nadat bleek dat hij minstens 477.000 euro verduisterd had. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier