Personeel zal voor stadhuis erehaag vormen voor overleden oud-burgemeester Gerda Mylle

Woensdag 24 juni om 10.30 uur vindt de uitvaartdienst voor de Izegemse oud-burgemeester Gerda Mylle plaats. Daarvoor zal de rouwstoet voor het Izegemse stadhuis passeren en zullen de personeelsleden een erehaag vormen. Op de plechtigheid zelf mogen slechts 100 personen aanwezig zijn. Die ontvingen allemaal een persoonlijke uitnodiging. Het grote publiek kan tussen 10 en 10.30 uur nog een laatste groet brengen.

Gerda Mylle als burgemeester van Izegem. © Frank Meurisse

Dinsdag 16 juni overleed Gerda Mylle onverwacht in de Izegemse Sint-Jozefskliniek. Ze zou in september 67 geworden zijn. Gerda Mylle was van 1995 tot 2006 schepen van de stad en van 2007 tot 2012 burgemeester van Izegem.

Coens en Crevits aanwezig

De Sint-Tillokerk zou in niet-coronatijden te klein zijn geweest voor de vele mensen die nog een laatste eerbetoon willen brengen aan Gerda Mylle, maar op begrafenissen zijn nu maximaal 100 mensen toegelaten.

Uiteraard neemt de familie daar een groot deel van in, maar ook heel wat CD&V-kopstukken zegden hun aanwezigheid al toe. Voorzitter Joachim Coens en minister Hilde Crevits zullen plaatsnemen in de Sint-Tillokerk. Ook Dirk De fauw, West-Vlaams voorzitter van Beweging.net, had al toegezegd. Gezien de gebeurtenissen van dit weekend valt het af te wachten of hij aanwezig kan zijn.

Lijkwagen zal stapvoets tot voor het stadhuis gereden worden en daar enkele minuten halt houden

Gerda Mylle had ook een goede band met het stadhuispersoneel, nadat ze 18 jaar deel uitmaakte van het schepencollege. Omdat er ook maar een zeer beperkte delegatie naar de plechtigheid mag, zal de rouwstoet nu halt houden voor het stadhuis. Bedoeling is dat de lijkwagen om 9 uur stapvoets tot voor het stadhuis wordt gereden. Daar zal begrafenisondernemer Snoeck enkele minuten halt houden. Naar verwachting zullen naast het stadhuispersoneel ook nog heel wat CD&V-sympathisanten daar aansluiten.

Laatste groet

Voor de Izegemnaar zal het mogelijk zijn om Gerda te groeten en de familie te condoleren tussen 10 en 10.30 uur aan de Sint-Tillokerk. Er zal ook een gedachtenisprentje uitgereikt worden. Enkel wie een persoonlijke uitnodiging ontving kan zijn gereserveerde plaats op een van de 100 stoelen innemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.