Personeel van Torhouts rusthuis krijgt vrijdag het coronavaccin

Na de eerste vaccinprik voor de bewoners van het Torhoutse rusthuis komen vrijdag ook de personeelsleden aan de beurt.©Johan Sabbe
Na de eerste vaccinprik voor de bewoners van het Torhoutse rusthuis komen vrijdag ook de personeelsleden aan de beurt.©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Het vaccinatietraject in het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus zit op schema. Nadat de bewoners van het rusthuis hun eerste prik op vrijdag 8 januari al kregen, komen op vrijdag 22 januari de personeelsleden aan de beurt.

Het blijft om de vaccins van Pfizer en BioNTech gaan. Die mogen dan vertraging in de levering aan de ziekenhuizen hebben oplopen, voor het woonzorgcentrum doen zich op dat vlak geen problemen voor.

Uit voorzorg tijdelijk een strengere bezoekregeling

Nog eens een week later, op vrijdag 29 januari, krijgen de bewoners van het rusthuis hun tweede en laatste dosis van het vaccin. Door snel en doeltreffend in te enten, wil het stadsbestuur het risico op nieuwe tussentijdse besmettingen in het rusthuis tot een minimum beperken. Zeker nu de Britse variant her en der in Vlaanderen opduikt, werd in overleg met de coördinerende raadgevende arts en het coronacoördinatieteam beslist om de bezoekregeling preventief nog even te verstrengen.

“Als alles naar wens verloopt, zouden de senioren van ons woonzorgcentrum vanaf 7 februari dankzij het vaccin moeten genieten van de volledige bescherming tegen Covid-19”, zegt waarnemend directeur Willem Vermaut. “Nu ook de vaccinatie van de medewerkers van start gaat, kijken we uit naar betere tijden. We zullen er alles aan doen om corona definitief uit ons rusthuis weg te houden.”

“De tijdelijke verstrengde bezoekregeling wordt over twee weken geëvalueerd”, vult schepen van Ouderenzorg Joost Cuvelier aan. “Op dat moment zullen we de situatie in de regio bekijken en bepalen of we het bezoek weer mogen versoepelen. We focussen nu volop op het correct en snel toedienen van de vaccins en zijn blij dat dit tegen half februari achter de rug zal zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.