Personeel PepsiCo kan zich vrijwillig laten testen na nieuwe coronabesmettingen

De vestiging van PepsiCo in Veurne.© MVO
De vestiging van PepsiCo in Veurne.© MVO
Redactie KW

Op de logistieke afdeling van PepsiCo in Veurne bleken zeven werknemers een coronabesmetting te hebben opgelopen. Daarom werd beslist om alle medewerkers de kans te geven zich vrijwillig te laten testen.

“In totaal blijken zeven werknemers van de logistieke afdeling met corona besmet te zijn waarbij een mogelijk verband tussen de cases bestaat”, laat directeur Japo Ouwerkerk weten. “Alle personen vertonen slechts milde symptomen en zitten momenteel thuis in quarantaine. Zij waren eerder geïdentificeerd via nauwgezet contactonderzoek.”

Geen impact op productie

Naar aanleiding van deze besmettingen besliste PepsiCo om al op zaterdag 20 februari te starten met het vrijwillig testen van alle medewerkers. Tot nu toe heeft circa 75 procent van de betrokken fabrieksmedewerkers zich vrijwillig laten testen.

Tijdens deze testen werd nog 1 medewerker, die overigens geen symptomen had, positief bevonden. Deze positieve case kan niet in verband gebracht worden met de overige zeven medewerkers. Twee medewerkers zijn preventief in quarantaine geplaatst als hoog-risicocontact. Er is geen impact op productie en de tekorten in de bezetting kunnen intern worden opgevangen.” (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier