Personeel Kingsclub Brugge start met solidariteitsactie

Het personeel van de snookerzaak en feestzaal Kingsclub in de Slachthuisstraat in Brugge is een solidariteitsactie gestart ten voordele van de uitbater van de zaak. In een poging om een faillissement af te weren.

Hans Blanckaert en frietleverancier Marc Wyseur.
Hans Blanckaert en frietleverancier Marc Wyseur.

Initiatiefnemer is Hans Blanckaert, één van de zes resterende personeelsleden van de Kingsclub. Hij roept klanten en sympathisanten op om 5 euro te storten op de rekening van de zaak. In ruil hiervoor krijgen ze twee consumpties en een gratis pakje frieten bij de heropening. Zo hopen de initiatiefnemers de zaakvoerder uit de nood te helpen en deze horecazaak te redden.

“Het is niet alleen de coronacrisis die de Kingsclub parten speelt. Voordien lag de straat anderhalf jaar open en gingen de inkomsten zwaar achteruit. Bovendien konden we vorig jaar door corona geen straatfeest organiseren. We hopen dat de horeca terug mag opengaan midden april, maar om die periode te overbruggen is er wat extra geld nodig. Want de facturen blijven komen.”

“Gelukkig vraagt de eigenaar geen huur voor januari, februari en maart. Met de actie willen we de eigenaar op een later tijdsstip betalen. Maar er zijn nog andere kosten, ook de heropstart zal veel geld vergen. In amper één dag tijd hebben we met onze actie al 2.000 euro opgehaald. Daarmee kunnen we al de elektriciteitsfactuur van 1500 euro betalen”, aldus Hans Blanckaert. Hij krijgt voor de gratis frieten alvast de steun van ‘patattenboer’ Marc Wyseur, die de aardappelen zal leveren bij de heropening.

Info : www.kings-club.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.