Personeel café Moustache geeft fooien af aan de zorg

Café Moustache zamelt geld in voor de zorg. We herkennen een deel van het personeel van café Moustache samen met enkele mensen uit de zorg: Femke Lefevre, Emile-Henry Heinderson, Peter Desmet, Nele Verbrugghe, Tom Geeraerts, Dimitri Degryse en Dominique Wydaeghe. © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De fooien die de klanten tot het einde van het zomer geven in café Moustache op de Grote Markt worden verzameld in een grote pot. Op het einde van de zomer plant het café dan een feestje voor de mensen van de zorg.

Sinds 8 juni zijn ook in Roeselare de cafés open en daar zijn ze zeker bij café Moustache erg blij mee. “Het waren drie lange maanden”, begint Peter Desmet te vertellen. “Het was ook bij ons wat aanpassen om te voldoen aan de maatregelen, maar dat is goed gelukt. We hebben er al enkele mooie dagen opzitten.” Mooie dagen waarbij er ook heel wat fooien werden gegeven.

“Daarbij groeide vanuit het personeel het idee om de fooien te verzamelen en daar iets mee te doen voor de mensen van de zorg. Een bijzonder fijn voorstel waar ik direct in meegegaan ben. Dat we opnieuw kunnen openen, hebben we grotendeels aan de mensen van de zorgsector te danken. We verzamelen de fooien in een grote pot, waar de mensen ook zomaar iets kunnen inwerpen. Bedoeling is dan om op het einde van de zomer met de opbrengst een feestje te geven in het café waarbij we de mensen uit de zorg kunnen verwennen. Te beginnen met de mensen van de spoeddienst en als het bedrag het toelaat nodigen we ook nog andere zorgmedewerkers uit! Die mensen verdienen dat. Hopen dus dat de mensen heel gul zijn de komende maanden!” (TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier