Pepsico laat elf medewerkers in quarantaine gaan na positieve coronatest bij werknemer

© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In de loop van vorige week heeft een van de medewerkers op de Pepsico-productielocatie in Veurne zijn werkgever laten weten positief te zijn getest voor Covid-19. Daarop heeft het management meteen de nodige maatregelen genomen.

Japo Ouwerkerk, Director Public Policy: “Na ontvangst hebben we een grondig contactonderzoek uitgevoerd, waarna we elf andere collega’s gevraagd hebben om preventief in quarantaine te gaan. Dit is in lijn met ons strikte interne protocol. Wij hebben hen tevens geadviseerd zich te laten testen. Ondertussen hebben wij van zeven medewerkers bevestigd gekregen dat hun uitslag negatief was en van de andere medewerkers wachten we nog op de uitslag, indien ze zich hebben laten testen. Ons protocol is dat mensen 14 dagen in quarantaine zijn, ongeacht of ze getest worden of niet. In de eerste plaats hopen we dat de betrokken medewerker snel herstelt en dat alle andere medewerkers veilig blijven.”

Strenge maatregelen

“Binnen onze productielocatie werken we al maanden met zeer strenge maatregelen”, vervolgt Japo Ouwerkerk. “Temperatuurcontrole bij binnenkomst, versterkte hygiënemaatregelen, richtlijnen voor social distancing en verplichte mondmaskers waar de sociale afstand niet gewaarborgd kan worden. Bovendien blijven we erop aandringen dat onze medewerkers de social distancing en de hygiënemaatregelen ook buiten de productielocatie strikt in acht nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier