Peperdure Porsche Panamera gestolen van oprit in Koksijde, politie is onderzoek gestart

Redactie KW

De politiezone Westkust is een onderzoek gestart naar een autodiefstal die gepleegd werd in de nacht van maandag op dinsdag. Toen werd in de Koninginnelaan in Koksijde een peperdure Porsche Panamera gestolen vanop de oprit van Nancy Triempont (37). Die is minstens 100.000 euro waard.

Nancy baat in Nieuwpoort de bekende damesboetiek Lucy-Jane uit. Wanneer de sportlimousine gestolen werd is niet duidelijk maar vermoedelijk gebeurde dat rond 1 uur ‘s nachts. “Eigenlijk hebben we er volledig het raden naar wat er juist gebeurde”, zucht Nancy.

“We hebben die nacht niets opgemerkt en er werd niet ingebroken in huis. Dat zou ook moeilijk gaan want de woning is goed beveiligd. Maar toen ik ‘s ochtends opstond was de Porsche verdwenen. Wellicht gaat het om professionele autodieven die goed weten hoe ze dergelijke auto moeten stelen. Maar het gaat om een Panamera en dit is niet echt een auto die makkelijk verkoopbaar is voor die dieven. De wagen zelf is amper twee jaar oud en kochten we nieuw aan. Die is zeker nog zo’n 100.000 euro waard. Het is maar een vies gevoel dat die auto gestolen werd zonder dat we er het minste spoor of signaal van hebben. Het is wel zo dat ik kort geleden al eens het gevoel had gevolgd te zijn van aan de boetiek tot thuis. Toen sloeg ik er geen acht op maar misschien was er toen wel meer aan de hand, al is het achteraf misschien eerder een subjectief gevoel. We dienden in ieder geval klacht in bij de politie.”

De politie Westkust is een onderzoek gestart en zal onder meer camerabeelden bekijken van de ANPR-camera’s die in de Westkust hangen. Het onderzoek loopt nog en het is niet duidelijk of dat al iets opgeleverd heeft. De nummerplaat van de antracietgrijze wagen is 1-VKH-807. Wie tips heeft contacteert best de politie. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier