People help the people organiseren BBQ voor de allerarmsten in Menen

© (Foto CLL)
Redactie KW

Samen met de eerste zonnestralen komen ook de eerste barbecues naar buiten. Mensen genieten van een heerlijk gegrild stukje vlees, een goed glas en leuk gezelschap. Het is helaas niet voor iedereen een evidentie dus trokken de mensen van People help the people naar buiten.

Volgens Sarah Verschelde, de bezielster van de vereniging, zijn zomerse barbecues de sociale happenings bij uitstek. “Heel wat mensen kijken uit naar de zomerperiode omdat ze dan opnieuw buiten komen en aan de praat raken met buren of uitgenodigd worden op feestjes. Helaas zijn er ook heel wat mensen die uit dergelijke sociale kringen vallen. Ze worden niet uitgenodigd of voelen zich beschaamd om ergens te gaan omdat ze zelf de middelen niet hebben om iets terug te doen. Die mensen blijven dan thuis, raken in een sociaal isolement en zo gaat het van kwaad naar erger”. Het betoog van Sarah viel niet in dovemansoren en samen met Kelly Bataille en Alice Parmentier, de 2 andere dames achter People help the people ondernamen ze actie.

“Wij zijn dagelijks bezig met het leed van de kansarmen in de regio groot-Menen, maar weten als geen ander dat hulp in de vorm van kledij of voedselpakketten ook maar een deel van de oplossing is” gaat Sarah verder. “We willen mensen over die schaamte heen helpen, ze naar buiten krijgen. Niemand heeft ooit gevraagd om in pure ellende te leven en heel wat mensen zitten in dezelfde situatie. Voor die mensen hebben we vandaag dan ook een grote barbecue georganiseerd. Samen met de hulp van enkele sponsors en de Roeselaarse organisatie ‘Zonder honger naar bed’ zijn we erin geslaagd om een heus eetfestijn op poten te zetten. Naar een locatie moesten we ook niet lang zoeken, want de mensen van de Chiro stelden zonder aarzelen hun lokaal ter beschikking. Iedere aanwezige krijgt 3 overheerlijke stukken vlees, een uitgebreid aanbod aan groenten en voor de kinderen hebben we allerlei activiteiten en spelletjes voorzien. Het is een namiddag weg van alle zorgen voor alle aanwezigen”.

Die aanwezigen, die die tekenden dan ook talrijk present. De teller klokte af op net geen 70 deelnemers wat dan ook meteen een hardnekkig probleem naar voren brengt. “Armoede is er nog steeds en het is een veel groter probleem dan we eigenlijk zelf beseffen” vult Alice aan. “We worden bijna dagelijks geconfronteerd met ronduit schrijnende situaties en we houden nu al ons hart vast voor de start van het nieuwe schooljaar. Het is de periode waarin er massaal op ons beroep wordt gedaan voor zelfs de meest elementaire zaken zoals een boekentas of enkele pennen. Maar we focussen altijd op het positieve, vandaag konden 70 mensen zorgeloos en vooral zonder schaamte genieten”.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier