Pendelaars versieren zelf ‘lelijke’ kerstboom in station van Izegem

Redactie KW

Enkele pendelaars roepen alle Izegemnaren op om de kerstboom in het Izegemse treinstation te helpen versieren. “Die staat er zo troosteloos bij dat ik er iets wil aan doen”, zegt initiatiefneemster Eline Vankeirsbulck.

Eline Vankeirsbulck (18) neemt regelmatig de trein van het station van Izegem en kreeg deze ochtend de ‘huiskerstboom’ in de mot. “Maar die staat er echt troosteloos bij”, zegt ze. “Enkel een paar blauwe strikken in de takken, andere versiering valt er niet te bespeuren. Een kerstboom moet echter feestelijk zijn en daarom besloot ik om op de Facebookgroep ‘Stad Izegem’ een oproep te doen: iedereen die wil mag de boom komen versieren.”

De oproep van Eline viel niet in dovemansoren en lokte meteen een lawine aan positieve reacties uit. Deze namiddag verzamelde Eline met enkele gelijkgestemde zielen om de eerste kerstballen in de dennenboom te hangen. “En we hopen dat er nog veel mensen hun duit in het zakje komen doen. Net voor kerstavond spreken we opnieuw af om het resultaat te komen bewonderen. Hopelijk is de kerstboom van het Izegemse station dan de mooiste kerstboom van de hele stad”, glimlacht Eline.

Het gelegenheidsgroepje bracht de nmbs niet op de hoogte van hun ludieke actie. “De mensen van het station zelf zagen alvast geen graten in onze plannen. We fleuren de boel immers op.”

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.