Peegie trekt richting Beveren

De Maten van Peegie verkennen op 16 juni deelgemeente Beveren. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

De Maten van Peegie trekken er de jongste jaren bij de start van de zomer graag eens op uit. Na een sneukeltocht en een tuinenwandeling verkent Peegie samen met zijn maten dit keer deelgemeente Beveren.

Onder de titel Peegie Bevert wandelen alle maten en sympathisanten van Peegie op zondag 16 juni doorheen Beveren. “We trekken onder andere naar het Verzonken Kasteel in de Beversesteenweg voor een brokje legende en echte geschiedenis”, vertelt voorzitter Wilfried Devoldere. “We bezoeken ook café De Karpel waar we bij een drankje luisteren naar een echte duivenmelker. En in ‘t Karakske staat Geert Nemegheer klaar voor wat uitleg en met een proevertje. Er is ook poppentheater door ‘t Roeselaars Draadpoppentheater. Daarvoor moeten we in de kapel van het oude klooster zijn.”

Schandpaal

“We passeren verder nog eens langs onze schandpaal die we in 2008 terugvonden en opnieuw een prominente plaats gaven achter de kerk. In die kerk doen we de doop van Pietje Snot, een stukje uit Peegies boek, nog eens over. Eindigen doen we bij Dosko Beveren waar we proeven van een nieuw Peegiebier en een frietje met een entrecote verorberen.”

Inschrijven voor dit evenement is noodzakelijk en kan door overschrijven van 30 euro per persoon op rekeningnummer BE24 4675 0226 1138 van de Maten van Peegie. Verzamelen vanaf 15 uur aan de kantine van Dosko Beveren in de Izegemseaardeweg 38. Elk half uur vertrekt een groepje wandelaars.

“En niet alleen Peegies maten zijn welkom. Deze wandeling is ook ideaal voor wie met onze vereniging wil kennismaken”, besluit Wilfried Devoldere. (Bart Crabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier