Pedro Naert stopt met café Chasse Patate in Bavikhove: “Ik blijf tot er een overnemer is”

Pedro Naert neemt binnenkort afscheid van zijn café Chasse Patate. (foto LOO)
Redactie KW

Zaakvoerder Pedro Naert wil zijn café Chasse Patate in het centrum overlaten. “Met spijt in het hart, maar persoonlijke omstandigheden nopen ons de bloeiende zaak over te laten”, duidt Pedro ‘Peetje’ Naert. Hij blijft wel nog open tot er een nieuwe uitbater is.

Enkele jaren geleden werd Pedro Naert (48) gecontacteerd door Brouwerij De Brabandere die hem vroeg of hij geïnteresseerd was om een zaak opnieuw in de running te brengen in Bavikhove. In dit geval café ‘t Oud Gemeentehuis. “Men had me vroeger al eens gezegd dat je gek moest zijn om een ‘commerce’ te starten in Bavikhove. Maar ik hapte toch toe. De meeste mensen die me kennen, weten dat ik graag een uitdaging aanga”, lacht Pedro, die geen nieuwkomer was in de wereld van de horeca. Hij werkt al 32 jaar in de horeca en baatte onder meer met succes ‘t Kloefke in Hulste uit. “Met de goedkeuring van mijn vrouw Virginie zag ik het wel zitten om deze uitdaging aan te gaan. Met de nodige veranderingen en aanpassingen en eigen inbreng zijn we in 2017 gestart met het wielercafé Chasse Patate. Ik hou namelijk van fietsen en de rennerswereld.”

Meer dan twee jaar later kunnen Virginie, die meehielp, en Pedro zeggen dat ze een zeer rendabele zaak hebben met een paar verenigingen, waaronder een kaart- en wielerclub en de supportersclub van Eli Iserbyt. “Ik kan dus zeggen dat het wel kan in Bavikhove, maar je moet het geduld hebben of tijd geven opdat de klanten je beter leren kennen. Ik denk dat dit overal hetzelfde is. Wij zijn dan ook Bavikhove dankbaar dat ze ons die kans hebben gegeven en natuurlijk niet te vergeten alle anderen buiten Bavikhove.”

Mooi hoofdstuk

Bij het begin van Chasse Patate hadden Pedro ‘Peetje’ Naert en zijn vrouw Virginie Dekyvere afgesproken om er een termijn op te kleven. “Zowel bij goede als slechte commerce en gelukkig is het een goede commerce. Maar ik ben tevreden dat ik geslaagd ben in de uitdaging en daarom zou ik willen afsluiten met een mooi hoofdstuk wat betreft de horeca”, vertelt Pedro. “Het is voor mij mooi geweest en wil in de toekomst meer tijd maken voor mijn gezin met de pluskinderen Valentine en Nicholas. Tijd maken op meer normale tijdstippen. De weekends vrij hebben, is iets wat voor velen normaal is, maar voor ons een nieuwigheid. Ik ben dan ook heel trots en dankbaar naar mijn vrouw toe, want al die tijd heeft zij me ook geholpen en dat terwijl ze ook fulltime werkte als zelfstandige medische voetverzorgster.”

Wat Chasse Patate betreft, is Peetje nu op zoek naar een geschikte persoon of personen die deze zaak verder zouden willen uitbaten. “Zolang deze er nog niet is, blijf ik me verder tenvolle inzetten voor het wielercafé tot de tijd is aangebroken om de sleutel te overhandigen aan de nieuwe uitbater.”

Fanclub Eli Iserbyt

Pedro houdt van fitness en fietsen. Getuige zijn café waar plaats is voor een babbeltje, een luisterend oor, een voetbalwedstrijd op groot scherm en bovenal veel fietsen en foto’s. “De mensen een goed gevoel geven en met een glimlach naar buiten laten gaan, is mijn grote betrachting”, zegt hij

Op sociale media regent het reacties dat Pedro en Virginie de zaak over een bepaalde tijd zullen overlaten. Pedro: “Allemaal zeer positieve reacties en iedereen wenst ons geluk voor de toekomst.”

Zo ook Wouter Bouckaert als lid van de supportersclub van Eli Iserbyt. “Persoonlijk vind ik het jammer dat Virginie en Peetje stoppen, want ze zijn erin geslaagd om een leuk themacafé te maken waar iedereen graag komt. Hopelijk vinden ze een goede overnemer”, aldus Wouter. Bij de supportersclub van Eli valt ook iets te noteren. “Pedro blijft nog een tijdje. We zien wel als de nieuwe uitbater er is”, aldus voorzitter Noë Nachtergaele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier