Pedro en Kenneth strijden om titel van Leiehoekburgemeester: “Traditie mag niet verdwijnen”

Kenneth Devolder en Pedro Vandenbulcke hebben allebei de ambitie om wijkburgemeester van de Leiehoek te worden. © BRU
Redactie KW

Twee weken voor Leiehoek Kermis schudden kandidaat- wijkburgemeesters Pedro Vandenbulcke (41) en Kenneth Devolder (30) elkaar vriendelijk de hand. Maar stilaan begint de verkiezingskoorts toe te nemen. Zowel Pedro als Kenneth willen de komende dagen zoveel mogelijk wijkbewoners overtuigen om voor hen te stemmen.

Door Nico Speleers

De eerste verkiezingsborden doen stilaan hun intrede op de Leiehoek nadat vorige week woensdag het verkiezingsnummer werd toegewezen aan beide kandidaat-burgemeesters. Ook de eerste kiesbrief die Pedro en Kenneth volop aan het voorbereiden zijn waarin ze zichzelf voorstellen, valt binnenkort in de 330 brievenbussen die de Leiehoek telt. Beide kandidaten nemen voor het eerst deel aan deze verkiezing.

Kenneth Devolder is papa van sterdochter Marie-Lou. Zes maanden terug werd hij een tweede keer papa van de kleine Anna. Kenneth is getrouwd met Sarah Lefever en werkt bij de dienst Feestelijkheden van de Stad Harelbeke.

Kenneth Devolder.
Kenneth Devolder.© BRU

Wijkvoetbalploeg

“Ik ben gelukkig dat ik samen met mijn vrouw de stap zette om te verhuizen naar de Leiehoek”, vertelt Kenneth. “Vroeger kende ik nauwelijks mijn buren in het appartement waar wij woonden. Sinds onze verhuizing naar de Leiehoek is daar gelukkig verandering in gekomen. Om te vermijden dat de jaarlijkse traditie zou verdwijnen op de Leiehoek, stelde ik mij kandidaat voor het wijkburgemeesterschap, zodat niet eenzelfde scenario dreigde als vorig jaar. Een andere traditie in de Leiehoek was een eigen liefhebbersvoetbalploeg. De ploeg verdween even, maar sinds dit jaar is deze traditie gelukkig terug. Samen met enkele andere bewoners van de wijk stak ik mijn schouders onder deze nieuwe ploeg, die bestaat uit spelers tussen 18 en 36 jaar. Met dit project hoop ik alvast het sociaal contact verder te kunnen aanwakkeren.”

Bij het in goede banen leiden van zijn campagne, krijgt Kenneth hulp van zijn vrouw Sarah en zijn schoonzus. Tijdens de verkiezingstoet die op zaterdagmorgen 7 september door de straten van de Leiehoek trekt, kan Kenneth ook rekenen op zijn schoonvader, die voor deze gelegenheid zijn pas gerestaureerde oldtimer uit de garage haalt om Kenneth in rond te voeren.

Meer evenementen

Maar ook Pedro staat er niet alleen voor. Hij kan rekenen op familieleden en vrienden die hem helpen tijdens zijn verkiezingscampagne. Pedro werkt als IT’er bij het bedrijf CRM Group en is getrouwd met Fien Vansteenkiste. Hij is papa van de tienjarige tweeling Axel en Zoë. “De Leiehoek telt slechts twee evenementen per jaar, de Leiehoekkermis en een nieuwjaarsdrink”, vertelt Pedro. “Mocht ik verkozen worden tot wijkburgemeester, dan wil ik daar graag verandering in brengen. Ik heb al enkele ideeën zoals een straatbarbecue en ik wil aan de gemeente vragen hier een speelstraat te voorzien. Ik wil de mensen van de Leiehoek opnieuw dichter bij elkaar brengen. Daarnaast wil ik ook nauwere banden onderhouden met de gemeente.”

Pedro Vandenbulcke.
Pedro Vandenbulcke.© BRU

Afgelopen zaterdag werd reeds een brainstormsessie georganiseerd door Pedro en zijn team om zo de krijtlijnen van de verkiezingscampagne uit te zetten. Naast deze verkiezing is Pedro trouwens ook een van de kandidaten voor de verkiezing van Koning Ezel.

Olympische gedachte

Pedro en Kenneth benadrukken dat ze de Olympische gedachte nastreven en deelnemen belangrijker vinden dan winnen. Wij wensen hen alvast veel succes toe op zaterdagavond 7 september tijdens de verkiezingsavond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier