De organisatie voor de oprichting van het schakelzorgcentrum Westhoek in Mesen ging onmiddellijk van start. Een multidisciplinair en intergemeentelijk team bestaande uit medewerkers vanuit de verschillende gemeenten, het Jan Yperman Ziekenhuis, de woonzorgcentra, de thuiszorgdiensten, Peace Village en de huisartsenkringen startten met een theoretische denkoefening en de opmaak van een draaiboek om alles operationeel te krijgen. Het volledige traject wordt mee gefaciliteerd door de regionale Welzijnscoördinator van de Dienstverlenende Vereniging Westhoek en de coördinator van de Eerstelijnszone Westhoek.

40 bedden

"Het schakelzorgcentrum Westhoek in Mesen heeft een capaciteit van 40 bedden voor personen die uitbehandeld zijn in het ziekenhuis maar nog niet naar hun eigen woning of naar hun woonzorgcentrum kunnen terugkeren", aldus burgemeester Sandy Evrard.

"Een tweede groep personen die kan opgevangen worden zijn die patiënten die niet ziek genoeg zijn om te worden opgevangen in het ziekenhuis maar waar isolatie en medische opvolging wel noodzakelijk is." Uiteindelijk is het de bedoeling om iedere patiënt die in het schakelzorgcentrum in Peace Village verblijft, zo snel mogelijk terug naar zijn of haar vertrouwde omgeving te laten gaan. Deze denkoefening wordt in de loop van vrijdag 3 april afgerond. "Al hopen we eigenlijk dat een opening van het Schakelzorgcentrum Westhoek niet nodig zal zijn", besluit burgemeester Sandy Evrard.

© EF
De organisatie voor de oprichting van het schakelzorgcentrum Westhoek in Mesen ging onmiddellijk van start. Een multidisciplinair en intergemeentelijk team bestaande uit medewerkers vanuit de verschillende gemeenten, het Jan Yperman Ziekenhuis, de woonzorgcentra, de thuiszorgdiensten, Peace Village en de huisartsenkringen startten met een theoretische denkoefening en de opmaak van een draaiboek om alles operationeel te krijgen. Het volledige traject wordt mee gefaciliteerd door de regionale Welzijnscoördinator van de Dienstverlenende Vereniging Westhoek en de coördinator van de Eerstelijnszone Westhoek."Het schakelzorgcentrum Westhoek in Mesen heeft een capaciteit van 40 bedden voor personen die uitbehandeld zijn in het ziekenhuis maar nog niet naar hun eigen woning of naar hun woonzorgcentrum kunnen terugkeren", aldus burgemeester Sandy Evrard. "Een tweede groep personen die kan opgevangen worden zijn die patiënten die niet ziek genoeg zijn om te worden opgevangen in het ziekenhuis maar waar isolatie en medische opvolging wel noodzakelijk is." Uiteindelijk is het de bedoeling om iedere patiënt die in het schakelzorgcentrum in Peace Village verblijft, zo snel mogelijk terug naar zijn of haar vertrouwde omgeving te laten gaan. Deze denkoefening wordt in de loop van vrijdag 3 april afgerond. "Al hopen we eigenlijk dat een opening van het Schakelzorgcentrum Westhoek niet nodig zal zijn", besluit burgemeester Sandy Evrard.