Pcard nog te weinig in gebruik volgens SP.A Brugge

Vanaf 1 januari 2020 krijgen inwoners van Brugge met de Pcard 20 procent korting op de parkeertarieven in de centrumparkings Station, Zand, Pandreitje, Katelijne en Zilverpand. Toch stelt SP.A dat nog te weinig Bruggelingen de kaart kennen en gebruiken. “We vragen de burgemeester een Pcard te bezorgen aan elk Brugs gezin.”

De Pcard geeft 20 procent korting in de Brugse centrumparkings. © gf

De Pcard wordt gescand bij het binnen- en buitenrijden in de parkings. De parkeerkosten worden nadien gefactureerd aan de gebruiker. De gebruiker kan op die manier wachtrijen aan de betaalautomaat vermijden en schenkt de gebruiker ook korting op het parkeren in de Brugse parkings.

Rondvraag leert wel dat relatief weinig Bruggelingen de Pcard kennen. “Hiermee missen de Bruggelingen belangrijke voordelen in het parkeerbeleid”, meent Pascal Ennaert, fractieleider van SP.A. “De Pcard is nochtans makkelijk te gebruiken maar moet wel éénmalig aangevraagd worden. We vragen dan ook aan de burgemeester of het niet mogelijk is elk Brugs gezin een Pcard te bezorgen, samen met een begeleidende folder. Het enige dat de Bruggeling dan nog moet doen is de Pcard registreren op het daartoe voorziene digitale platform. Dergelijk initiatief zou het aantal bezitters en gebruikers onmiddellijk de hoogte in helpen.” (NDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.