Pauline Bisschop toont ‘creatief plastic’ in de bib van Blankenberge

foto WK
Redactie KW

Nog tot eind februari kan je in de bib de werkjes van stadsgenote Pauline Bisschop gaan bewonderen. Van haar strandvondsten maakt ze kunst met een boodschap. “We zijn ons eigen nest aan het bevuilen”, aldus Pauline.

Pauline Bisschop is een echte strandjutster. Schelpen en afval rapen op het strand is haar dagelijkse bezigheid. Eenmaal thuis gaat ze bijzonder creatief aan de slag met haar vondsten, die ze omtovert tot unieke kunstwerkjes. “Het strand was mijn eerste grote liefde. Als kind maakte ik van die papieren strandbloemen, later ging ik steevast schelpjes zoeken na het werk. Daar maakte ik dan kleine kunstwerkjes en figuurtjes mee”, vertelt ze. Pauline zag het strand als haar winkeltje. “En mijn winkeltje was altijd open.”

De pluimpjes van de meeuwen, krabbenschilden, niets ging verloren. “Van zeewier maakte ik pruiken voor mijn poppen”, glimlacht Pauline, die naar eigen zeggen zeewater door de aderen heeft stromen. “Mijn opa was visser en ik woon al heel mijn leven aan zee. Ik ben ook altijd al creatief geweest. Dat zit in de familie: papa schilderde visserskoppen.”

kunstwerken

Pauline begon op een gegeven moment kunstwerkjes te maken van haar strandvondsten. “Rietjes en lollystokjes, dopjes en kurken, lipjes van drankblikjes, sigarettenpeukjes… Ik sorteer alles per kleur en per grootte. De kunstwerkjes maak ik thuis aan de keukentafel, leuk om ze nu eens met de buitenwereld te kunnen delen. Ik kreeg al enorm veel reactie op deze mini-expo.” Pauline schopt de bibliotheekbezoekers er een geweten mee. “Ik maak me zorgen over de toekomst: we zijn ons eigen nest aan het bevuilen…”, besluit ze. (WK)

De expo ‘Creatief plastic’ is nog tot 29 februari te bezichtigen in het Groot Salon van de bib.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier