Pauline als model opgemerkt op de Special Olympics

Pauline De Schaepmeester is model voor de schoonheidsproducten van Mylène. © EDB
Redactie KW

Mylène is wereldwijd het eerste beautymerk dat werkt met modellen met een verstandelijke beperking. De Markse Pauline De Schaepmeester is één van de modellen die straalt op de lancering van de nieuwe ‘lovely-collectie’ van Mylène.

Pauline De Schaepmeester (26) is de dochter van Pierre De Schaepmeester en Charlotte Legon uit Marke. Ze heeft nog een oudere zus en een jongere broer. Pauline ging vroeger naar De Hoge Kouter en werkt nu in de galerie van Den Achtkanter. Eerst ging ze er sjabloneren en nu werkt ze er in de verpakking. “Met Sinterklaas, Pasen en met de feestdagen kan het er heel druk zijn”, zegt ze. In haar vrije tijd houdt Pauline van een terrasje doen met haar broer, een wandeling met de hond samen met haar zus, golf, fietsen en zwemmen. Ze danste vroeger ook nog. Met De Stroom gaat ze skiën.

“Het is niet omdat zij anders zijn dat ze minder mooi zijn” – mama Charlotte

Toen ze nog in de Hoge Kouter zat, begon Pauline te turnen. Ze nam al deel aan spelen in Shangai, Griekenland, Korea en Amerika en haalde dit jaar in Lichtenstein ook bij het skiën een gouden medaille. Volgend jaar trekt Pauline naar Abu Dhabi voor de wereldspelen. Vorige week ging Pauline naar de Special Olympics in Doornik. Trots kwam ze zaterdagavond thuis met verschillende medailles. Ze haalde goud bij de sprong, zilver voor de grondoefeningen, brons voor de brug met ongelijke leggers en werd vierde op de balk. “Mama, we moeten aperitieven en (kinder)champagne drinken”, zei ze bij aankomst thuis.”

“Ik wil dit nog doen!”

“Vorig jaar kwam men van Mylène kijken naar de Special Olympics, waar ik aan deelneem”, vertelt Pauline. Mama Charlotte legt uit dat Mylène besloten had om met mensen met een beperking te werken om de voorjaarscollectie te promoten. Als partner van de Special Olympics Belgium wil Mylène mensen met een verstandelijke beperking een plaats in de spotlights geven. “Het is niet omdat zij anders zijn dat ze minder mooi zijn.” Pauline maakt zich graag mooi met parfum en deo en wou met veel plezier meewerken. Ze mocht hiervoor de hele dag naar Heist-op-den-Berg en genoot van het schminken, de fotoshoots, de filmpjes die opgenomen werden en een interview. “Ik zou dit zeker nog willen doen”, glundert Pauline.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier