Paula uit Gijverinkhove viert 92ste verjaardag van achter het venster

Paula Wemaere kreeg dit jaar meer kaartjes voor haar verjaardag toegestuurd: "Blijkbaar hebben nu meer mensen aan mij gedacht." © (foto WVH)
Redactie KW

Ondanks hun gezegende leeftijden, wonen Paula Wemaere (92) en haar man Roger Dewulf (96) nog allebei thuis in Gijverinkhove. Paula vierde haar verjaardag woensdag van achter het venster en zwaaide zo naar haar kinderen en schoonkinderen die op bezoek kwamen. “Ik moest dan wel thuis blijven, maar toch trok ik ook dit jaar weer mijn mooiste kleren aan.”

Roger en Paula zijn allebei nog zelfstandig en bij de pinken. “De coronacrisis houdt ook ons bezig. Elke dag kijken we naar het nieuws en lezen we de krant op de tablet. Vooral wanneer Roger naar de nierdialyse moet, zijn we nu wat voorzichtiger. Bang zijn we echter niet. Wij hebben de Tweede Wereldoorlog meegemaakt, he. Nu kunnen we ons enigszins beschermen, toen kon dat niet”, vertelt ze.

Meer kaartjes

De moeder van vijf kinderen en grootmoeder van veertien kleinkinderen blikt terug op een bijzondere verjaardag. “Zoals elk jaar heb ik opnieuw mijn mooiste kleren aangetrokken en ook mijn make-upkoffer heb ik toch maar weer bovengehaald. Er was nu weliswaar minder bezoek, al kwamen alle kinderen wel één voor één langs om een ontbijtmand, bloemen of gebakjes af te geven. Ik kreeg daarentegen des te meer kaartjes, tekeningen, mailtjes en filmpjes toegestuurd. Ook van de twintig achterkleinkinderen, die we nu heel erg missen.”

Geen restaurantbezoek

Er komen tegenwoordig wel dikwijls andere kindjes aan het raam wuiven, dankzij de knuffelbeer die daar staat opgesteld. “De thuisverplegers en kinesisten komen niet meer langs, maar de familie en de buren zorgen goed voor ons. Zij doen boodschappen of bellen eens vaker, waardoor we ons niet eenzaam voelen”, zegt Paula. Toch verlangt ze naar het gewone leven, zonder de coronamaatregelen. “We hebben vandaag lekker gegeten en een goed glas gedronken, maar ik heb het restaurantbezoek en ons uitstapje wel gemist. Dat zullen we later nog moeten inhalen!” (WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier