‘Paula Mostaert’: eerste hotdogbar voor Brugge

Bernard Degryse en Sarah Perquy: "We werken bijna uitsluitend met lokale leveranciers." © Davy Coghe
Redactie KW

In de Geldmuntsraat 9, op de plaats waar zich decennialang tea-room De Medici bevond, opent op vrijdag 7 december Paula Mostaert in een eigentijdser ogend pand. Zaakvoerders Bernard Degryse en Sarah Perquy willen Paula Mostaert tot de eerste succesvolle hotdogbar van Brugge uitbouwen.

Tijdens hun buitenlandse uitjes in Parijs, Bordeaux en Rotterdam viel Bernard Degryse (44) en zijn partner Sarah Perquy (39) de opmars van de hotdogbars op. Dit idee namen ze mee naar Brugge en hebben ze nu zelf gerealiseerd.

“Hier heb je al verschillende zaken die de betere hamburger propageren, maar een specifieke hotdogbar is nieuw”, merkt Degryse op. “Als je hier zoiets in de markt zet, moet je het op een centraal gelegen plaats doen. Daarom hebben we besloten om tea room De Medici over te nemen, gelegen vlakbij de (Eier)Markt en de Sint-Jakobsstraat die aan een opmars bezig is.”

Geen beroep op chef-kok

Sarah is de dochter van Hugo Perquy en diens eega Mireille Vanhoornweder. Beiden sierden jarenlang de affiche van de Heilig-Bloedprocessie. Samen met haar ex-partner runde Sarah een tijdlang bistro Boshuis in Hertsberge. Ook haar huidige levensgezel Bernard Degryse (44), die de voorbije zevenenhalf jaar coördinator was van jeugdhuis Comma, heeft horeca-ervaring, want als tiener al werkte hij als extra in onder meer Ma Rica Rokk en Paddock.

“We wilden al een tijdje een origineel concept in de plaatselijke horeca lanceren, zonder een beroep te moeten doen op een chef-kok die handenvol geld kost”, geeft Degryse aan.

Pop- of rocksongs

Bij de opening biedt voornoemd duo zes speciaal bereide hot dogs aan, die alle namen van pop- of rocksongs meekregen. Misschien heb je wel trek in een ‘True Blue’? Of ga je liever voor ‘Rock the Kasbah’? “We volgen zoveel mogelijk het principe van de korte, verse keten en werken met bijna uitsluitend lokale leveranciers samen. Zo betrekken we onze broodjes bij biobakkerij De Trog“, vertelt Degryse. “Op termijn willen we ook samenwerken met Hermes Vanliefde van Rock Fort en Bruno Timmermans van Bistro Brut. Zij kunnen onze wisselende suggestielijst met een eigen variant extra kruiden.”

“We volgen zo veel mogelijk het principe van de korte, verse keten”

De voorbije veertien werkdagen gaven Degryse en Perquy hun zaak een eigentijdse look. Ze kregen hierbij hulp van onder meer kunstenaar Sammy Slabbinck. Aan de muren kan je werk van andere hedendaagse Brugse kunstenaars zien. “Op de eerste verdieping hebben we plaats voor 24 mensen, beneden hebben we tien zitjes”, schetst Degryse. In de zomer komt daar nog een terras met zestien stoelen bij.

In Die Scone geniet Degryse ook bekendheid als dj Siggy Degrees Ztardust. Muziek wordt dan ook een heel belangrijk element in… Paula Mostaert. “De naam van onze zaak verwijst naar mijn grootmoeder”, lacht Perquy. “We hebben ook een dj-booth, zodat feestjes niet uitgesloten zijn. Hier zal je niet alleen van een hot dog kunnen proeven, maar ook van fantastische koffie, lekkere dranken en fijne beats.” (SVV)

Paula Mostaert aan de Geldmuntstraat 9 en is van dinsdag tot en met donderdag open van 11 tot 20 uur en op vrijdag en zaterdag van 11 uur tot 1 uur. Gesloten op zondag en maandag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.