Paul Demadestraat omgetoverd tot enorme openluchtbioscoop

De toeschouwers namen op stoelen of kussens plaats in het gras. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Afgelopen weekend werd de Komense Paul Demadestraat omgetoverd tot een enorme openluchtbioscoop. Op het grasplein verzamelden honderden mensen om er te genieten van een animatiefilm die er werd gedraaid. “Met deze vertoning proberen we het sociale leven in onze gemeente, na 15 maanden van ellende, opnieuw leven in te blazen” klonk het bij een opgeluchte burgemeester Alice Leeuwerck.

Een vrachtwagen die dienst deed als scherm, een projector en gezinnen die op stoelen of kussens plaats namen in het gras. Het plein dat grenst aan de Paul Demadestraat diende afgelopen week niet om te voetballen of picnicken maar om in openlucht te genieten van een film. De bioscoop, een initiatief van het buurtcomité, kon op heel wat bijval rekenen van het gemeentebestuur die meteen de nodige middelen vrij wist te maken.

Veilig in eigen bubbel

“Tijdens de volledige duurtijd van de coronacrisis moesten we iedereen steeds maar weer oproepen om thuis te blijven. Sociale contacten waren uit den boze en ons leven kwam tot een volledige stilstand” liet de burgemeester weten tijdens haar speech. Zij was, samen met haar gezin, eveneens aanwezig om van bioscoopvoorstelling te genieten. “De versoepelingen komen eraan, de curves gaan de goede kant uit dus mogen we weer beginnen met leven. Dergelijke initiatief, een bioscoopvoorstelling in openlucht, zorgt er niet alleen voor dat we elkaar opnieuw leren kennen. Het kan ook probleemloos plaatsvinden in de veiligheid van onze eigen bubbel.”

Laarzenworp

De technische installatie werd door het gemeentelijke cultureel centrum gratis ter beschikking gesteld. Naast de bewoners van de omliggende straten was ook het gemeentebestuur vertegenwoordigd tijdens de voorstelling. De politici mochten, voorafgaand aan de film, het spektakel openen met een traditionele ‘laarzenworp’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier