Paul De Maré is nieuwe deken van Sint-Elooisgilde in Koolkamp

Paul De Maré wordt de nieuwe deken van de Sint-Elooisgilde. © (Foto EH)
Redactie KW

December is dé feestmaand bij uitstek voor het grootste deel van de Sint-Elooisgilden uit onze regio. Dan wordt ook een nieuwe deken aangesteld. Bij de Sint-Elooisgilde in Koolskamp viel de keuze dit jaar op Paul De Maré.

De Koolskampse vereniging kiest sinds vele jaren voor een beurtsysteem. Het ene jaar wordt gekozen voor een landbouwer, het andere jaar voor iemand die niet als dusdanig actief is maar wel binding heeft met het landbouwmilieu. “Zelfs een kinesist is er welkom”, lacht Paul De Maré.

Net als zijn vader

Paul De Maré is afkomstig uit landbouwmiddens. Hij is de zoon van Roger De Maré en Rachel Vandewaetere die een landbouwbedrijf uitbaatten in de Vierwegstraat. “Mijn echtgenote Claudine Vandenbussche komt ook uit hetzelde milieu”, vertelt Paul. “De lijn wordt zelfs doorgetrokken door zoon Peter die getrouwd is met Carmen Wallays en op het vroegere erf actief is. Paul en Claudine zijn ook nog de ouders van Bert die met Lien Vanoverschelde in Zwevezele woont en de bekende dochter Marieke, ooit winnaar van vele dictiewedstrijden. Zij woont in Brugge. Er zijn ook al een achttal kleinkinderen.

Vader Roger De Maré is na de tweede wereldoorlog ook deken geweest van de Sint-Elooisgilde. “Ik ben erg vereerd dat men dit jaar voor mij gekozen heeft”, weet Paul die ondertussen goed ingeburgerd is in Koolskamp. Niet alleen beroepshalve want hij is ook zeer actief in het verenigingsleven. Sinds 1977 is hij de vaste orgelist in de Sint-Martinuskerk, hij is ook voorzitter van het plaatselijke kerkbestuur. En dus zeker van de partij in de feestelijke Sint-Elooismis op zondag 29 november om 9 uur. (Jan David)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.