Paul Bruna zingt Will Tura in De Stille Meers in Middelkerke

Op zondag 5 mei brengt Paul Bruna de show Paul Bruna zingt Will Tura in zaal De Stille Meers in Middelkerke. Tijdens zijn optredens zingt Paul regelmatig liedjes van Will Tura. Zo ontstond bij Paul het idee om een show te organiseren met uitsluitend nummers van Will Tura, gezongen door Paul Bruna. De zanger uit Middelkerke is niet de zoveelste artiest die liedjes brengt van Will Tura. Er zit veel meer achter.

Paul Bruna aan de zijde van Will Tura. (Foto FODI)

In 1973 werd Paul Bruna de échte showbizz ingeleid door Fernand Tamsin uit Brugge, de man die in die tijd de begeleider was van Will Tura op heel wat optredens en die ook ieder jaar het verjaardagbal van Will Tura organiseerde. Door toedoen van Fernand Tamsin nam Paul – die toen al vier jaar zangwedstrijden zong en met orkesten meetrok – een eerste single op. Ook zijn naam heeft hij voor een deel aan Will Tura te danken. Toen een artiestennaam werd gezocht, kwam Fernand Tamsin op het idee om in analogie van Tura, de naam Bruna te kiezen.

De single werd opgenomen in de maand mei en het toeval wilde dat Will Tura in die periode een optreden verzorgde in het Munchenhof in Langemark, de vroegere woonplaats van Paul Bruna. Paul kreeg er toen als een van de enigen ooit de gelegenheid om er zijn eerste single te brengen met het orkest van Will Tura. Dat zijn al heel veel linken naar de grootmeester en dat geeft Paul Bruna zingt Will Tura nog meer glans. Op zondag 5 mei brengt Paul Bruna een hommage aan Will Tura. Hij zingt vooral de meest gekende liedjes van Will Tura, waaronder Je liegt, Verboden dromen, Wat je diep treft, enz.

(PADI)

De zaal De Stille Meers is gelegen in de Sluisvaartstraat 19 op het OCMW-domein in Middelkerke. Aanvang om 14 uur. Toegang : 12 euro. Wie er nog wil bij zijn, kan reserveren via mail@paulbruna.be of 0496/ 36 90 74.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.