Paul Bruna op openingsceremonie UCI Indoor Cycling World Championships in Luik

In de countryhall in Luik vindt van 23 tot 25 november het UCI Indoor Cycling World Championships plaats. De organisatie is dit jaar in handen van België en zanger en presentator Paul Bruna uit Middelkerke zal op vrijdag de openingsceremonie verzorgen.

Paul Bruna met enkele meisjes van het showballet Diva

Paul Bruna zal niet enkel zorgen voor de presentatie van de deelnemers van de landen. Hij zal ook samen met 20 danseressen van het showballet Diva uit Wevelgem, twee internationale nummers brengen voor de meer dan 4.000 aanwezigen. Het showballet Diva is het showballet waarmee Paul Bruna doorheen Vlaanderen trekt voor optredens.

Deelnemers uit 22 landen waaronder de USA, China, Canada, Malesië, Japan en zowat alle Europese landen zullen het er tegen elkaar opnemen in de discipline cycloball. De deelnemers komen per land en begeleidt door een vlaggendraagster het stadion binnen en een voor een worden ze verwelkomd door moderator Paul Bruna. Vlak voor de voorstelling van de landenploegen en op het einde van de ceremonie worden de twee nummers gebracht.

Een van de kopstukken van de organisatie is Dimitri Covent, ook al een West-Vlaming en zoon van de onlangs overleden Rudy Covent. Rudy Covent werd 11 maal kampioen van België cyclobal en won ook tweemaal een bronzen medaille tijdens een wereldkampioenschap. Voor Paul Bruna is het een grote eer dat hij deze openingsceremonie mag verzorgen want naast de vele binnen- en buitenlandse bezoekers zijn ook heel wat buitenlandse TV-stations en persmensen aanwezig om verslag uit te brengen over het gebeuren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.