Paul Bruna luistert Tyrolfeesten in Esen op

We herkennen van links naar rechts Giovanni Deleu, Marc Lannoo, Frank Vandamme en Chris Vandezande. (foto ACK)
Redactie KW

Op vrijdag 30 augustus start in Esen de zesde editie van de Tyrolfeesten. “We tellen af naar onze tiende editie”, lacht organisator Chris Vandezande.

Zes jaar geleden startten een paar vrienden met de Tyrolfeesten. Het was de bedoeling om de bewoners uit de Esenweg, tussen het rondpunt en het Kapelhuis, aansluiting te laten vinden met Esen Kermis. Tot dan toe glipte deze groep door de mazen van het net. “Er werd nagedacht hoe we een kermis of buurtfeest zouden invullen“, vertelt Chris Vandezande. “Er werd een vzw opgericht en een plaats en datum gekozen. De ideale plaats was snel gevonden: bij frituur Tyrol, vlak naast waar dancing Tyrol vroeger was en waar heel veel mensen mooie herinneringen aan hebben. We huurden een tent, kozen een maaltijdformule en zorgden voor muziek.”

“Het is altijd onze bedoeling geweest om de mensen van de buurt in een gezellige, ontspannen sfeer bijeen te brengen. Om het dorpsleven opnieuw leven in te blazen tussen het Eikhof en het Kapelhuis. De banden nauwer aanhalen en samen genieten: dat is waar het om gaat. Iedereen van Esen en omstreken is welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugde.”

Geijkte formule

De allereerste Tyrolfeesten vonden plaats op 29 augustus 2014 en waren meteen een schot in de roos. Ook dit jaar worden opnieuw Tyrolfeesten georganiseerd volgens de geijkte formule: muziek, lekker eten en gezellig samenzijn. De tent komt op de parking van Elektriek-frituur Tyrol en opnieuw is koninklijke harmonie de Eendracht Esen van de partij om alle feestvierders met een vrolijk muziekje te verwelkomen. “Tijdens het eten speelt Gio’s Music, daarna hebben we gekozen voor een aangename artiest uit eigen streek, namelijk Paul Bruna die meteen de hele tent meekrijgt”, kondigt Chris aan. “Na het optreden van Paul Bruna kan tot in de kleine uurtjes genoten worden van Gio’s music.”

De organisatie vraagt om voor de beenham à volonté met frietjes en groentjes vroeg kaarten te bestellen bij Frituur Tyrol op 051 50 34 32, bij Marc en Marina Lanoo-Bogaert op 051 70 30 74, bij Frank Vandamme op 051 50 48 73 of bij Chris Vandezande op 0496 38 01 17. Kaarten kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen. De Tyrolfeesten starten op vrijdag 30 augustus om 19.30 uur.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier