Paul bakt het hele weekend pannenkoeken voor assistentiewoningen

V.l.n.r. vrijwilligers Willy Bauwens, Rony Delaere en Paul Mariën. © Foto EDB
Redactie KW

Paul Mariën (55) staat het hele komende weekend achter het fornuis om pannenkoeken te bakken voor Assistentiewoningen De Wijngaard.

Paul Mariën en zijn echtgenote Carine Wilms zijn conciërge bij Assistentiewoningen De Wijngaard in Kortrijk. “We doen van 19 tot 7 uur permanentie voor wie hulp nodig zou hebben”, zegt Paul. Deze assistentiewoningen maken deel uit van GVO, waar ook woon-zorgcentrum Sint Vincentius onder valt.

Minstens twee keer per week organiseert een groep vrijwilligers activiteiten voor de bewoners van de assistentiewoningen. “Dat kost natuurlijk geld, en door de coronamaatregelen zagen we heel wat inkomsten die hiervoor gebruikt worden aan onze neus voorbij gaan. Zo is onze cafetaria sinds maart enkel nog open voor onze bewoners en moesten we onder meer de barbecue, waar normaal gezien ook familieleden op uitgenodigd worden, enkel voor de bewoners organiseren.”

Doordat de activiteiten nu allemaal binnenshuis moeten georganiseerd worden, kosten deze ook meer geld.

3.000 pannenkoeken

Aangezien we elke tweede vrijdag van de maand pannenkoeken bakken voor bewoners en familieleden, en dit de laatste maanden enkel kan voor bewoners, wilden we er een pannenkoekenmarathon van maken, zodat ook andere mensen van de pannenkoeken kunnen genieten. Dat brengt ook wat opbrengsten met zich mee. Er zijn zo’n 235 kg pannenkoeken op voorhand besteld, wat betekent dat Paul met hulp van enkele vrijwilligers dit weekend zo’n 3.000 pannenkoeken bakt. Dat betekent dat er dit weekend 60 kg bloem, 60 liter melk en 480 eieren verwerkt worden.

Er wordt verwacht met de opbrengst een aantal maanden animatie te kunnen voorzien.

14 kilogram per uur

Paul, die bakker en banketbakker is en ook een koksdiploma heeft runde in het verleden een aantal horecazaken. Hij begon vrijdagmorgen om 2 uur al pannenkoeken te bakken. Dit kon je ruiken in een heel deel van de Wijngaardstraat. “Ik bak 14 kg per uur”, zegt hij.

De 52 bewoners zijn tevreden dat er weer inkomsten zullen zijn om activiteiten te organiseren. Zo was er onlangs een Franse Week en een Movie Van in de tuin, maar ook live muziek, bingo en knutselen staan vaak op het programma.

Wie dit weekend nog pannenkoeken wenst kan er kopen aan 5 euro voor een halve kilo en 10 euro voor één kilogram. Tot zaterdagavond kan je hiervoor nog bellen naar Paul op 0494 26 62 58 of mailen naar marien1965paul@hotmail.com ((EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier