Patricia Gerard is de nieuwe prinses van ‘t Belgiekske

© (Foto CL)
Redactie KW

Het carnavalsseizoen wordt volop op gang getrokken en ook in Gullegem worden de beste steken van onder het stof gehaald. De leden van carnavalsorde ‘t Belgiekske verkozen dit weekend hun nieuwe prinses.

Het Carnavalsseizoen wordt volop in gang getrokken en ook in Gullegem worden de beste steken van onder het stof gehaald. De leden van carnavalsorde ‘t Belgiekske verkozen dit weekend hun nieuwe prinses.

Zaterdagavond werd Gullegem ondergedompeld in een carnavaleske sfeer, wanneer de leden van ‘t Belgiekske richting Merlijn trokken. Gedrapeerd met hun mooiste pluimen en een ruim aanbod aan pins, keken ze toe hoe Patricia Gerard (50) zich doorheen 4 proeven moest worstelen. De prijs? De felbegeerde titel van prinses carnaval 2019! Kort voor middernacht viel dan ook het vreugdevolle verdict en kreeg Patricia de felbegeerde scepter uitgereikt. Ze mag zich nu 1 jaar lang Prinses Patricia 1 noemen. “Het wordt alvast een druk jaar”, laat ze horen. “Als prinses ga ik aanwezig moeten zijn op verschillende evenementen doorheen de regio. De bedoeling is dat ik de sfeer en de traditie van carnaval blijft promoten en zelfs ga vertegenwoordigen”.

Tegelijk werd ook de nieuwe jeugdprinses gekroond. De 9-jarige Djune Bouve neemt de taak op zich om ook bij de jeugd carnaval te promoten als het feest dat het is.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier