Patriaschilders stellen werken voor tijdens Buren bij Kunstenaars in Moorslede

De Patriaschilders stellen straks ook een nieuw standbeeld voor. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober is Buren bij Kunstenaars aan de negentiende editie toe. Ook in Groot-Moorslede tonen tal van kunstenaars hun kunnen aan het grote publiek. Zo ook de Patriaschilders die verbonden zijn aan het dienstencentrum Patria.

Dienstencentrum Patria profileert zich als een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen uit te buurt. Elke werkdag kunnen jong en oud er terecht voor dienstverlening, info, vorming en ontspanning. Dinsdagnamiddag is echter sinds jaren het moment om je creativiteit de vrije loop te laten.

Om de twee weken kan men er terecht voor de cursus ‘Tekenen en schilderen op doek’, waarbij kunstenaar Christophe Bautil en zijn vrouw Tine Algoet, die ook centrumverantwoordelijke is binnen de Patria-, als lesgevers fungeren. “Iedereen is welkom om zich creatief uit te leven. Enige voorkennis is niet vereist. De focus ligt op het bijleren in een losse sfeer”, aldus Tine. De deelnemers mogen er vrij kiezen wat ze zullen tekenen of schilderen, maar kunnen natuurlijk inspiratie opdoen bij de lesgevers. “Er worden doorheen het jaar ook extra workshops aangeboden waarin er de mogelijkheid is om rond een bepaald thema te werken”, aldus Tine.

Tijdens de negentiende editie van Buren bij Kunstenaars stellen de dertien cursisten en lesgever Christophe Bautil hun werken tentoon. Dat zijn er meer dan 100.

nieuw standbeeld

“Iedere cursist mag een deeltje van de ruimtes in het gebouw van de Patria gebruiken om persoonlijk aan te kleden met oudere en recentere werken. Die werken beperken zich niet enkel tot de schilderkunst. Ook sculpturen komen bijvoorbeeld aan bod.”

Ook het nieuwe standbeeld van het dienstencentrum is tijdens ‘Buren bij Kunstenaars’ te bewonderen. Dat werd gemaakt door Bautil in samenwerking met bronstkunstenares Nadine De Meester. Het werk stelt de samenhang voor van alle gebruikers van het dienstencentrum en de bewoners van de aansluitende assistentiewoningen.

De werken van de Patriaschilders zijn te bewonderen op zaterdag 19 oktober van 10 tot 12 en van 14 tot 17 uur en op zondag 20 oktober van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur. Ook op vrijdag zullen de werken er reeds opgesteld staan. Dan kunnen bezoekers ze tussen 13.30 en 16.45 uur bezichtigen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier