Patiënten AZ Delta verhuizen op 9 en 10 juni van Wilgenstraat naar nieuwe campus Rumbeke

Een luchtbeeld van de indrukwekkende site van AZ Delta. © Foto Kurt
Wouter Vander Stricht

AZ Delta heeft groen licht gekregen van het Agentschap Zorg en Gezondheid om te verhuizen naar de nieuwe hoofdcampus in Rumbeke. Begin juni starten de verhuisactiviteiten van de medische diensten. Volgende week verhuizen boekhouding, personeel en organisatie en de dienst informatica al. Er zal bij de verhuizing voldoende rekening gehouden worden met alle maatregelen rond corona om de veiligheid van patiënten, artsen en medewerkers te verzekeren.

Op de campus Rumbeke waren al enkele diensten actie waaron radiologie, apotheek, sterilisatie… De grote verhuizing, die eigenlijk gepland was na de paasvakantie maar door de coronacrisis moest uitgesteld worden, gebeurt gefaseerd. Vanaf volgende week verhuizen er al diensten die niet in contact komen met patiënten. De raadplegingen van de artsen verhuizen op 4 en 5 juni naar campus Rumbeke en gaan er van start op maandag 8 juni.

Op dinsdag9 juni om 6 uurgaat op campus Rumbeke de dienst spoedgevallen open. Meteen gaat de huidige spoed in campus Wilgenstraat (ingang Meensesteenweg) dicht. Ook het operatiekwartier, het cathlab en intensieve zorg starten op 9 juni om 6 uur in campus Rumbeke.

De spoedafdeling in de Meensesteenweg (bij campus Wilgenstraat) sluit op dinsdag 9 juni en dan wordt de spoed op campus Rumbeke in dienst genomen.
De spoedafdeling in de Meensesteenweg (bij campus Wilgenstraat) sluit op dinsdag 9 juni en dan wordt de spoed op campus Rumbeke in dienst genomen.© Stefaan Beel

Op 9 en 10 juni worden de patiënten verhuisd van campus Wilgenstraat naar campus Rumbeke. Op 15 juni gaan de kraamafdeling en de afdeling kinderziekten van campus Brugsesteenweg naar campus Rumbeke. De afdelingen en het verloskwartier op de nieuwe campus gaan er open om 8 uur ‘s morgens.

Wilgenstraat en Westlaan sluiten

Op16 juni is dan campus Westlaan aan de beurt. Dan verhuizen de afdelingen geriatrie, psychiatrie en palliatieve zorg van campus Westlaan naar campus Rumbeke.Na de verhuizing zullen de campussen Wilgenstraat en Westlaan gesloten worden.

Tot slot verhuist Ardolab vanuit de huidige vestiging aan de Ardooisesteenweg in Roeselare naar campus Rumbeke op 15, 16 en 17 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier