Patersmarkt volgens aloud recept in Izegem

Johan Vancoillie van Jovan organiseert op zondag 19 mei de 39ste Patersmarkt in de Roeselaarsestraat. “Nu al is het circuit volledig bezet met 300 deelnemers”, zegt Johan. “En nog altijd volgens het recept dat Michel Cauwelier en zijn comité destijds uitdokterden.

(foto Frank)

“Ik ben alvast blij dat we de Patersmarkt opnieuw kunnen organiseren op het oorspronkelijke parcours in de Roeselaarsestraat: van aan de Ommegangstraat tot aan de Abelestraat. Door wegwerkzaamheden in de Roeselaarsestraat, die nu nog maar pas afgerond zijn, moesten we twee jaar lang een ander parcours uitstippelen en ook uitwijken naar enkele zijstraten om 300 standhouders een plaats te kunnen geven.”

Voor eigen deur

Johan zegt dat hij aan de oorspronkelijke formule, die Michel Cauwelier destijds uitdokterde, zo goed als niets veranderd heeft toen hij de Patersmarkt overnam. “Het blijft een antiek-, brocante-, curiosa-, rommel- en jaarmarkt. De bewoners uit de straat kregen net als vroeger als eerste tot een bepaalde datum de kans om met een stand vóór hun eigen deur te staan. Met 300 standen is ondertussen alles al volzet met handelaars, particulieren en foorkramers. Qua eten en drinken is er een grote variatie met pita, pizza, frietjes, hamburgers, droogvis, barbecue, belegde broodjes …”

Ouders met kinderen moeten zich volgens de organisator ook geen zorgen maken. “Zij kunnen terecht aan tankstation Toon waar een kindermolen en enkele kermiskramen zullen staan.”

Jovan organiseert nog andere rommelmarkten in de provincie: op zondag 26 mei in Moerkerke Sint-Rita, op zondag 7 juli in Varsenare en op zondag 28 juli in Lapscheure bij Damme. (IB)

Info op website www.jovan.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.