Patersmarkt en Isotopia in Izegem af te rekenen met regenweer

We zien oma Annie Vemeulen met Amy en Amber Verfaillie aan hun stand. (foto LDB) © (foto LDB)
Redactie KW

De Izegemse Patersmarkt en Isotopia afgelopen weekend in Izegem hadden af te regenweer in de voormiddag, heel anders dan het heel warme weer van vorig jaar.

Toch trotseerden de nieuwsgierigen het mindere gunstige weer om zeer vroeg langs te gaan naar de Patersmarkt op het parcours van de vernieuwde Roeselaarsestraat om hun collectie van rommel, antiek en brocante aan te vullen.

Dat was ook het geval ter hoogte van de woning van Annie Vermeulen en haar man Marcel Verfaillie. “We doen al zowat dertig jaar mee aan de Patersmarkt. Via vrienden en kennissen verzamelen we tijdens het jaar de nodige spullen om op de laatste of voorlaatste zondag van mei te kunnen aan de man en de vrouw brengen. In die periode hebben we reeds alle weersoorten boven ons hoofd gehad. Van uiterst warm over regenvlagen en donder en bliksem. Toch kan ik het niet laten om deel te nemen omdat we voor de eigen deur kunnen staan. Vandaag zijn de kleindochters van 10, onze tweeling Amy en Amber de verkoopsters van dienst. Al wat ik en Marcel moeten doen is een oogje in het zeil houden. Zij verkopen boeken, tijdschriften, oude klein meubelen en kinderfietsen. De voorbije jaren was de verkoop goed en leverde wat drinkgeld op voor Amy en Amber. De organisatie van de markt is weer prima verlopen, je schrijft in en betaalt het standgeld en klaar is kees. Het is ook goed dat de volle lengte van de Roeselaarsestraat weer kan gebruikt worden voor de markt zelf.”

In het park van kasteel Blauwhuis was het beeld zowat het zelfde. In Tuin & Sfeer was het aantal belangstellenden al redelijk groot ondanks het aanhoudende gedruppel. Achter de kasteelingang moest Isotopia echt nog op gang komen.

We zien v.l.n.r. vooraan Seppe en Stan Folens en Rhune Verhaeghe, achteraan Frederik Folens, Lies Vandeweghe en Eveline Gheysen. (foto LDB)
We zien v.l.n.r. vooraan Seppe en Stan Folens en Rhune Verhaeghe, achteraan Frederik Folens, Lies Vandeweghe en Eveline Gheysen. (foto LDB)

De families Folens-Vandeweghe en Gheysen uit Izegem waren voor het tweede jaar op rij afgezakt om de kinderen te laten genieten van de diverse workshops. “Ze gaan leren muziekinstrumenten bespelen en trucs van het circus aanleren. Er is ook nog grime. Wij kijken uit naar het opteken van Compagnie Krak, visuele clownerie zonder woorden. We zijn blij dat er voor onze kinderen ook wat georganiseerd wordt in deze mooie locatie. Vorige jaar is de middeleeuwse setting ook in de smaak gevallen. Zonder Isotopia zijn we hier bij mooi droog weer ook als langsgekomen. De kinderen kunnen spelen en wij genieten van een drankje op het kasteelterras.”

(LDB)

We zien oma Annie Vemeulen met Amy en Amber Verfaillie aan hun stand. (foto LDB)

We zien v.l.n.r. vooraan Seppe en Stan Folens en Rhune Verhaeghe, achteraan Frederik Folens, Lies Vandeweghe en Eveline Gheysen. (foto LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier