Ghislain groeide op in de Guido Gezellelaan in Heule als oudste van zes kinderen. Hij is de zoon van hoofdtreinwachter Emiel Dekeyrel en Elza Beernaert. Een zusje is als kind overleden. Ook broer Johan is overleden. De andere broers wonen in Ieper (Gabriël), Kortrijk (Guido) en Michiel (Aalbeke).

Hij volgde middelbaar onderwijs aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen en aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk. Hij was een echte pallieter en iedereen was dan ook verrast toen hij priester wilde worden. Hij trok naar het Grootseminarie in Brugge maar na vier jaar opleiding trad hij in 1976 binnen bij de paters redemptoristen. Hij deed zijn noviciaat in Duitsland en werd op 25 augustus 1979 door de Gullegemse missiebisschop Delaere in Gent tot priester gewijd. In oktober droeg hij dan zijn eremis op in de Fatimakerk in Heule. In augustus zou hij zijn 40-jarig priesterjubileum vieren in Heule.

Redemptoristen zijn geloofsverkondigers en vele jaren heeft Ghislain jongerenretraites gepreekt en ook 'missies' in de parochies, een traditie die verloren is gegaan. De laatste decennia, tot 2016 was hij pastoor van vijf parochies in Sint-Jans-Molenbeek en Koekelberg bij Brussel. Tien jaar geleden kwam hij deels weer in Heule wonen, sinds zijn pensioen permanent. De jongste tijd was zijn gezondheidstoestand wel wat wankel geworden.

De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 28 juni om 11.15 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule.

(NOM)

Ghislain groeide op in de Guido Gezellelaan in Heule als oudste van zes kinderen. Hij is de zoon van hoofdtreinwachter Emiel Dekeyrel en Elza Beernaert. Een zusje is als kind overleden. Ook broer Johan is overleden. De andere broers wonen in Ieper (Gabriël), Kortrijk (Guido) en Michiel (Aalbeke).Hij volgde middelbaar onderwijs aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen en aan het Sint-Amandscollege in Kortrijk. Hij was een echte pallieter en iedereen was dan ook verrast toen hij priester wilde worden. Hij trok naar het Grootseminarie in Brugge maar na vier jaar opleiding trad hij in 1976 binnen bij de paters redemptoristen. Hij deed zijn noviciaat in Duitsland en werd op 25 augustus 1979 door de Gullegemse missiebisschop Delaere in Gent tot priester gewijd. In oktober droeg hij dan zijn eremis op in de Fatimakerk in Heule. In augustus zou hij zijn 40-jarig priesterjubileum vieren in Heule.Redemptoristen zijn geloofsverkondigers en vele jaren heeft Ghislain jongerenretraites gepreekt en ook 'missies' in de parochies, een traditie die verloren is gegaan. De laatste decennia, tot 2016 was hij pastoor van vijf parochies in Sint-Jans-Molenbeek en Koekelberg bij Brussel. Tien jaar geleden kwam hij deels weer in Heule wonen, sinds zijn pensioen permanent. De jongste tijd was zijn gezondheidstoestand wel wat wankel geworden.De uitvaartdienst heeft plaats op vrijdag 28 juni om 11.15 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule.(NOM)