Pastorie van Woesten en gemeentelijke loods worden verkocht

Bij het Vleterse gemeentebestuur liep al een bod binnen van 350.000 euro voor de Woestense pastorie. Dat zei burgemeester Stephan Mourisse op de gemeenteraad maandag.

Maandagavond blies de Vleterse gemeenteraad verzamelen. Op de agenda stonden slechts zeven punten. Het gemeentebestuur maakte bekend dat de pastorie van Woesten en de gemeentelijke loods van de technische dienst in Oostvleteren verkocht worden. “De verkoop van de gemeentelijke loods kadert in de herlocalisatie van de technische dienst op het bedrijventerrein“, aldus Stephan Mourisse (LVP). “De schattingsprijs is 160.000 euro en dat is ook onze minimale verkoopprijs. In september kan geboden worden.”

Verder komt ook de pastorie van Woesten te koop te staan. “Er is geen pastoor meer, dus is er ook geen woning nodig“, stelde de burgemeester. “Het gaat om het gebouw en ook wat bouwgrond ernaast. De schattingsprijs is gesteld op 300.000 euro. Ook hier kiezen we dat bedrag als minimale verkoopprijs, maar intussen hebben we al een bod binnen gekregen van 350.000 euro. Dat is alleen maar positief voor ons.”

(JL – foto RVL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.