Pastabar de Marul opent zijn deuren

Op dinsdag 3 november opende Pastabar De Marul in de Beselarestraat 101 zijn deuren. Uitbaatster Eline D’Hellem: “We misten echt een pastabar in de buurt, ik ben immers verzot op pasta.”

Uitbaatster Eline D’Hellem is alvast fier op haar nieuwe stek. © ZB

De coronatijden eisen veel van de mensen en vooral van de zelfstandigen. Binnen die groep zijn de horecazaken het grote slachtoffer want nog voor de tweede lockdown moesten ze hun deuren sluiten. Toch opende Eline D’Hellem (33) een nieuwe zaak en ze is er van overtuigd te slagen.

Eline is zeker geen onbekende in het horecamilieu want nog niet zolang terug baatte ze samen met moeder Francine de bekende zaal De Reutel uit. “Wat ik wou doen, wist ik toen nog niet, maar ik miste het contact met de mensen. Toen ik gestopt was, besefte ik pas hoe graag ik het deed, misschien ook omdat ik nooit iets anders heb gedaan. Tijdens de lockdown zijn we dikwijls eten gaan afhalen maar we misten echt een pastabar in de buurt, ik ben immers verzot op pasta. Zo groeide het idee om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Gezien ons verleden in de Reutel waar we van heinde en verre gekend waren om onze spaghetti en vooral mijn grote voorliefde voor pasta was de keuze vlug gemaakt. Daarbij is er op het grondgebied van Zonnebeke geen enkele pure pastabar en de nood aan afhalen zal blijven. Groot voordeel is natuurlijk ook dat je er een beperkte ruimte voor nodig hebt. De naam komt uiteraard van de wijk waar we gevestigd zijn.”

Gamma breidt nog uit

In de pastabar worden natuurlijk enkel pasta’s geserveerd. “Momenteel heb ik vijf sauzen die je kunt combineren en pimpen met de toppings die ik aanbied. Er gaan regelmatig suggesties zijn, en naar de zomer toe zal het gamma uitgebreider worden. Voorlopig is het natuurlijk enkel takeaway, maar eenmaal de lockdown voorbij is, zal er ook ter plaatse kunnen genoten worden. Naar de zomer toe zal er ook een terras zijn”, besluit Eline.

Afhalen van de pastagerechten verloopt volledig coronaproof. Pastabar De Marul is open van dinsdag tot zaterdag van 11.30 uur tot 14 uur en van 17.30 tot 21.30 uur. Voor meer informatie kan men terecht op het nummer 0474 48 96 47 of op Facebookpagina Pastabar De Marul. ( NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.