https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Passendale krijgt een openluchtsporthal

In de Sterrestraat wordt straks een open sporthal gebouwd. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
In de Sterrestraat wordt straks een open sporthal gebouwd. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
Redactie KW

De keuze valt op een zogenaamde McArena, een overkapping van een sportveld met open zijkanten die alle faciliteiten van een sporthal biedt.

Naast het voetbalterrein van FC Passendale plant de gemeente een open sporthal. “Dit is totaal iets nieuws voor onze gemeente,” stelt sportschepen Jan Vandoolaeghe (# Team8980). “Het nieuwe project zal onze huidige sporthal in Beselare ontlasten en het biedt ook veel meer sportmogelijkheden voor Passendale.”

McArena

“Onze keuze valt op een zogenaamde McArena. Dat is een overkapping van een sportveld met open zijkanten die alle faciliteiten van een sporthal biedt. ’s Winters kunnen aan de zijkanten netten geplaatst worden als bescherming tegen de wind. De ondergrond bestaat uit fijn kunstgras. Zo kan de sporthal gebruikt worden door FC Passendale voor de trainingen van jeugdploegen en zelfs voor het eerste elftal. We voerden al gesprekken met FC Passendale.”

De openluchtsporthal biedt gedurende het hele jaar optimale sportvoorwaarden. Als mix van sportveld en sporthal combineert de McArena de voordelen van beide systemen in een duurzaam concept. De overdekking beschermt de sporters en maakt tegelijkertijd sporten in de buitenlucht mogelijk, de meest gezonde vorm van sporten. Ze kan ook gebruikt worden voor evenementen.

Bestek

Er is slechts een bouwtijd van 8 tot 10 weken, het is voordeliger in prijs en er is slechts een beperkte ruimte nodig. De McArena is in verschillende haltypes en uitvoeringen verkrijgbaar. “We zijn dit volop aan het uitwerken. Op korte termijn wordt een bestek opgemaakt en worden prijzen opgevraagd zodat alles in de budgetwijziging van september kan worden meegenomen”, aldus schepen Jan Vandoolaeghe. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten