Pasgeboren kittens harteloos gedumpt in kartonnen doos op straat

De kittens werden aangetroffen in een kartonnen doos. © BB
Redactie KW

In Westkerke bij Oudenburg, in de Slachthuiswijk, zijn donderdagavond drie pasgeboren kittens op straat gedumpt in een kartonnen doos bij het PMD en karton. De kittens zijn gered van een gewisse dood dankzij alerte buren en de organisatie Zwerfkatjes Oudenburg. Ze worden nu opgevangen in Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende, samen met de moederpoes.

Het was namelijk een buurvrouw die Zwerfkatjes Oudenburg verwittigde toen ze de kartonnen doos met kittens ontdekte.

“De poes was enkele uren eerder bevallen, maar volgens de eigenaars verstootte de poes haar kittens. Ze had de katjes gewoon buiten op straat gezet. De kleintjes werden gevonden door buren en er ontstond enige discussie. De eigenares nam de kittens opnieuw binnen maar een uur later stonden ze gewoonweg in een kartonnen doos op de stoep, bij PMD en karton. Dit is een echte schande“, vertelt Silke Devriendt van Zwerfkatjes Oudenburg.

Meteen beginnen zogen

Een medewerkster van de organisatie ging ter plaatse. Er ontstond enige discussie op straat. “Er werd onderhandeld met de eigenaars en we hebben de moederpoes alsnog meegekregen om voor de kleintjes te zorgen. Wat bleek? Ze verstootte de kittens helemaal niet en ze begon meteen te zogen. De situatie van de kleintjes was echter heel precair en de moederpoes was ook enorm gestresseerd“, gaat Silke Devriendt verder.

De kittens en moeder worden nu opgevangen in Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende.

Sterilisatie

“Net omdat dergelijke situaties niet meer zouden voorkomen, bestaat onze organisatie. Het is heel jammer dat mensen de kittens gewoon harteloos de dood injagen. Eerder was er al discussie met dezelfde eigenaars van de moederpoes, omdat het dier eigenlijk gesteriliseerd moest worden. Dat hebben ze nooit gedaan en dit is het gevolg”, aldus Silke Devriendt.

(BB)

De moederpoes werd verenigd met kittens.
De moederpoes werd verenigd met kittens.© BB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten