Pascal start met zijn laatste spaargeld horecazaak in Roeselare

Sinds begin januari kun je in de Nonnenstraat terecht voor een vlugge hap. ‘Snacks’ is een concept van Pascal Van Leynseele (39), die met zijn laatste spaargeld de sprong in het diepe waagt.

Pascal Van Leynseele start met zijn ‘Snacks’ in de Nonnenstraat.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Pascal Van Leynseele start met zijn ‘Snacks’ in de Nonnenstraat.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel

Deze volbloed Roeselarenaar woont ondertussen al een tijdje in Izegem. “Ik heb een opleiding hotelschool genoten in Koksijde”, zegt Pascal. “Daarna ging ik als traiteur aan de slag.” Zijn ‘Cook-in’-zaak is een gekende naam in de streek, waarmee hij vaak op locatie ging koken. “Vooral in het Fabriekspand deed ik heel wat grote evenementen en huwelijksfeesten. Daarnaast deden veel bedrijven beroep op mijn diensten. Sinds maart heb ik niet veel opdrachten meer gekregen maar ik ben er de persoon niet voor om het hoofd te laten hangen.”

Afhaalgerechten

“Eigenlijk was het mijn droom om in de nabije regio met een eetcafé te beginnen. In de huidige onzekere periode is dit net iets te gewaagd”, aldus Pascal. “Daarom heb ik het over een andere boeg gegooid. Toen ik dit pand in het vizier kreeg, leek het mij dé ideale locatie voor een take-away-formule.” Snacks biedt een ruime keuze aan afhaalgerechten zoals ontbijtkoeken, slaatjes, wraps of pasta’s. Mijn specialiteit is trouwens een gevarieerd aanbod aan gevulde ovenkoeken. Daar heb ik echt mijn zinnen op gezet en het is ook uniek in deze stad. De klanten reageren alvast heel positief. Ze zijn blij dat er terug iets nieuws is. Iets dat er helemaal uit springt. De Roeselarenaars weten mij geleidelijk aan te vinden. Ik ben vorige week met een bang hartje gestart. Het opstarten van zo’n zaak, in de huidige omstandigheden, is toch wel een risico. Als het op deze manier verder blijft groeien, zie ik het positief in. Na de lockdown zullen de mensen ook binnen kunnen eten.” Ooit hoopt Pascal zijn eetcafédroom waar te maken, maar voorlopig gooit hij zich met volle goesting op dit meeneemconcept. Snacks vind je in de Nonnenstraat 14 in Roeselare. Je kunt er terecht van maandag tot vrijdag tussen 7.30 en 20 uur en op zaterdag vanaf 8.30 uur. (KK)

Meer info op zijn fb-pagina Snacks of op InstagramSnacks_RSL.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.