Pascal Cooman neemt met Johny Voners afscheid als dirigent bij Verenigde Vrienden in Staden

(foto JCR)
Redactie KW

Harmonie De Verenigde Vrienden organiseert op zaterdag 27 april het jaarlijkse lenteconcert met Johny Voners als gastvedette. Hij brengt samen met de harmonie een aantal nummers van Charles Aznavour. Het concert wordt meteen het laatste optreden van dirigent Pascal Cooman met de harmonie.

Pascal Cooman (47) hanteert al tien jaar het dirigeerstokje bij De Verenigde Vrienden. Eind mei geeft hij het dirigentschap door aan Stadenaar Birger Brackez.

“Birger is momenteel nog dirigent bij ‘De Harmonie’ in Ledegem”, weet Pascal Cooman. “Ik wil benadrukken dat de harmonie en ik als vrienden uit elkaar gaan. Ik heb beslist om de muziek even ‘on hold’ te zetten en te opteren voor ‘family time’.”

Zoon Kjell steunen

“Onze zoon Kjell is wielrenner en focust vooral op het veldrijden. Hij kijkt er naar uit om straks te mogen aantreden in grotere crossen. Die vinden evenwel meestal niet in de nabijheid plaats waardoor je voor een cross op zaterdag vaak al op vrijdagavond moet vertrekken. Dat is niet te combineren met mijn engagement voor de harmonie. Zo is er op vrijdagavond steevast repetitie. Kjell treedt volgend jaar aan bij de juniores en droomt van die grote crossen. Wij willen hem daar volop in steunen.”

“Bovendien ben ik campusdirecteur geworden van Campus Bellevue van het gemeenschapsonderwijs in Izegem. Op de campus wordt zowel lager als secundair onderwijs aangeboden. Ik oefen de functie weliswaar samen met een collega uit, maar mijn beroepsleven is toch een stuk drukker geworden. Zo staan er ook ‘s avonds geregeld vergaderingen gepland. Ook dat heeft meegespeeld in mijn beslissing.”

Voorlopig ban ik de muziek even uit mijn leven

“Voorlopig ban ik de muziek even uit mijn leven. Ik weet nog niet voor hoe lang. De kans zit er wel in dat ik als saxofonist nog ga meespelen met de harmonie. Ik sluit niet uit dat ik na verloop van tijd opnieuw een orkest ga leiden, maar dan zullen de omstandigheden goed moeten zijn. Dat betekent zonder optredens of repetities op vrijdag of zaterdag.”

Het lenteconcert met Johny Voners wordt dus het laatste wapenfeit van Pascal Cooman met De Verenigde Vrienden. “Op het lenteconcert staat steevast een gastvedette geprogrammeerd”, weet Pascal. “Dit keer is dat Johny Voners geworden. Johny is vooral bekend als acteur maar toert ook al geruime tijd met een programma waarbij hij chansons van de in oktober overleden Franse zanger Charles Aznavour brengt. Johny brengt samen met de harmonie een zestal nummers van Aznavour. Tijdens het eerste deel van het concert zijn de harmonie, de jeugdharmonie en de drumband te bewonderen. Na de pauze treedt de harmonie aan en komt Johny Voners ons vervoegen.”

27 april in het SWOK

Het lenteconcert van harmonie De Verenigde Vrienden vindt op zaterdag 27 april plaats in GC Het SWOK in de Ooststraat 4a. De deuren gaan om 19 uur open, het concert start om 19.30 uur. Kaarten kosten 14 euro aan de deur en 12 euro in voorverkoop. (BCH)

Info en kaartenverkoop via marleen.calmeyn@telenet.be; 0474 98 11 78.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier