Pasar rijdt rondje Tielt ‘ip de kleinste vitesse’

Sonja Acx, Rik Durnez, Marcel Braekevelt. Ontbreken op de foto: Jozef Bekaert, Danny Holsbeke, José Houtteman proberen de route uit. © Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Op zondag 1 augustus nodigt vrijetijdvereniging Pasar de fietsliefhebber uit voor de traditionele zomerfietstocht. Onder de noemer ‘Ip de kleinste vitesse een toerk’alomme rond Tielt’ kan iedereen een parcours via knooppunten afleggen.

“Het is onze voorzitter Rik Durnez die de naam voor onze jaarlijkse fietstocht ietwat heeft uitgedokterd. Hij heeft toch wel aanleg om steeds dergelijke benamingen te bedenken”, vertelt Marcel Braekevelt, die samen met Sonja Acx de drijvende kracht is achter de organisatie van het hele fietsgebeuren. “Het is enerzijds een verwijzing naar Tielt waar we telkens van start gaan en van waaruit we dan de omgeving verkennen. We moeten ons met andere woorden niet met de auto gaan verplaatsen om ergens van start te gaan. ‘Ip de kleinste vitesse’ verwijst dan weer dat iedereen welkom is”, vult Sonja Acx aan.

De liefhebbers kunnen zich zondag tussen 13 en 15 uur aanmelden aan sporthal De Ponte. “Er kan niet vooraf ingeschreven worden. De mensen kunnen kiezen tussen een parcours van 36 of 53 km. We willen toch zeker vermelden dat het een parcours via knooppunten is. De Pasar-leden betalen 4 euro, terwijl de niet-leden 5 euro betalen.”

Twee stopplaatsen

Langs het parcours zijn er twee stopplaatsen voorzien. “De eerste stopplaats is aan knooppunt 23 aan de zijkant van een boerderij in Egem. In Ardooie is de tweede stopplaats voorzien in café De Groene Dreve. Ook op deze stopplaatsen houden we het coronaveilig. Op het einde van de rit wordt er in sporthal De Ponte ook een drankje aangeboden. Dus in totaal zullen de deelnemers dus drie consumpties krijgen.”

Vorig jaar kon de fietstocht niet plaatsvinden en dus is Pasar maar wat blij dat het dit jaar wel kan. Al zal veel afhangen van het weer van die dag. “Er was ooit een editie waarop we maar 18 deelnemers mochten verwelkomen. We hopen toch op mooi weer en zullen tevreden zijn als we tussen de 150 en 200 ingeschreven deelnemers hebben.”

Fotozoektocht

Na een wandel- en fietsevenement heeft de vereniging nog heel wat op de kalender staan. “Op 12 september organiseren wij onze hondenwandeling. Alle informatie is terug te vinden op onze website www.pasar.be/tielt. Naast deze wandeling wil ik ook graag nog even de aandacht vestigen op onze fotozoektocht langs fietsknooppunten. Deze loopt nog tot en met 3 oktober waarbij ook de nodige informatie kan teruggevonden worden op onze website”, vertelt Sonja Acx. (KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier