Pasar pakt deze zomer uit met een avondfietstocht, picknickwandeling en dagtocht naar Pajottenland

© AVH
Redactie KW

Vrijetijdsorganisatie Pasar zorgt ook deze zomer voor een gevulde kalender. Jong en oud kunnen in het aanbod van de vereniging een activiteit vinden. De vereniging pakt dit jaar uit met een avondfietstocht, picknickwandeling en een dagtocht naar het Pajottenland.

Op 16 juli is er een avondfietstocht met vertrek aan O.C. de Kleine Beer. Een week later voorziet Pasar opnieuw een sportieve invulling van de avond, met een avondwandeling van kasteel tot kasteel. Geïnteresseerden kunnen dan vertrekken aan de parking tegenover café de Bolzak in de Wellingstraat. Inschrijvingen zijn ter plaatse en kosten één euro voor leden, twee euro voor niet-leden.

Op 27 juli organiseert Pasar in samenwerking met de vereniging van blinden en slechtzienden, VeBeS, een picknickwandeling. Wandeliefhebbers kunnen aan het station van Sint-Maria-Aalter vertrekken naar het centrum, waar de picknick voorzien is. Na de middag gaat de wandeling langs Schuurloo naar de Vaanders, een minder gekend natuurgebied met heel wat troeven.

Op het einde van de zomervakantie, op 24 augustus, organiseert de vereniging een daguitstap naar het Pajottenland met Brueghel als thema. Een gids vertelt de deelnemers alles over de streek ten zuidwesten van Brussel en verwijst naar Brueghel. Onder andere Sint-Anna-Pede, Lennik en Vlezenbeek zullen in de rondleiding aan bod komen. In de namiddag gaat er een bezoek aan het provinciaal domein van Huizingen door, met bezoek aan de rotstuin en trekpaarden.

Voor alle evenementen kunnen geïnteresseerden meer informatie verkrijgen bij Eddy Van de Walle op het nummer 050 78 93 31.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier