Pasar Kachtem gaat 2020 in met een vol programma

© CLY
Redactie KW

Op de Pasardrink om het nieuwe jaar in te zetten, werd met foto’s en herinneringen teruggeblikt op een gevuld 2019. Daarna stelde voorzitter Donald Horré het programma voor het nieuwe jaar voor en ook dat belooft druk te worden.

Pasar wil mensen aansporen om bewust te genieten van hun vrije tijd op mooie plekken in de stad en in de natuur. “Mensen hebben nooit tijd voor zichzelf. Daarom willen we met Pasar Kachtem die vrije tijd helpen invullen”, zegt Donald Horré, voorzitter van Pasar Kachtem. “Een boeiend programma voor 2020 laat je mee genieten van wat in onze eigen regio te vinden is.”

Eind februari trekt Pasar Kachtem met een honderdtal mensen al voor de 20ste keer naar zee voor een weekend. “In Vayamundo (vroeger De Kinkhoorn, red.) kan iedereen genieten van de gezonde lucht en het boeiend programma. Onder het thema ’20 jaar proeven van de kust’, trekken we onder meer naar de Streekproductenwinkel van Deschildre, naar het privé Vissersmuseum ‘Thuishaven’ en naar Diksmuide voor een bezoek aan een ambachtelijke kaasmakerij en een chocolatier.”

Bierkasteel

Om al die calorieën weg te werken, kan je op zondag 22 maart terecht in het Bierkasteel voor de Filou Classic. Samen met de Emelgemse WielerVriendenclub (EWVC) organiseert Pasar daar een fiets- en wandelevenement. “Op 15 april is de Izegemse brandweer aan de beurt. We horen er meer over de rol van de brandweer, over de zonewerking en er zijn demonstraties met de ladderwagen en het blussen van frietketels. Samen met Beweging.net en de partnerorganisaties vieren we op donderdag 21 mei Rerum Novarum met de grote Sneukeltoer, wandelen en fietsen in en rond Izegem.”

En op algemene vraag van de deelnemers van vorig jaar, herhaalt ook de volkssportenroute op zondag 21 juni. “Ons treintje brengt ons richting Meulebeke en Oostrozebeke.”

Pasar Zomert

Vakantiemaanden om te rusten? Vergeet het maar. “Zondag 5 juli de jaarlijkse Sneukelfietstocht en elke dinsdag gaan we met Kachtem fietst mee om de omgeving te verkennen. Voor de thuisblijvers is er donderdag 30 juli een avondwandeling in het kader van Pasar Zomert.”

Op 26 en 27 september is er de tweede editie van de Rhodesgoed Fiets- en Wandeltweedaagse, opnieuw in samenwerking van de EWVC. Hopelijk met veel beter weer dan de eerste keer.

Het werkjaar wordt afgesloten met de klassieke Halloween op 30 oktober en een bezoek aan een Kachtems bedrijf op 19 november. (GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier