Pas zeven maanden is Lucas, maar hij luistert al naar de muziek van Lindsay

Vooraan op de eerste rij tijdens Paraschol in Beernem zie je Dennis Van Den Berghe, Wendy Desmul, Kimberley Lammerteyn, Nina Remue, David Lammerteyn. De kleine Lucas zit op de schoot. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op 17 januari 2020 zag Lucas het levenslicht in het ziekenhuis in Deinze. Op zijn doopfeest kwam Lindsay zingen én ook bij Paraschol in Beernem was het kindje – samen met zijn ouders – present om te genieten van de muziek van zangeres Lindsay. Lucas huilt helemaal niet wanneer Lindsay aan het zingen is. Integendeel, de baby wordt rustig van de muziek van Lindsay.

David Lammerteyn (33) zag het levenslicht in Deinze, waar hij ook opgroeide. “Ik ben – samen met mijn zus Kimberly – opgevoed bij mijn grootouders. Mijn grootmoeder is afkomstig van Petegem (Deinze), mijn grootvader is afkomstig van Klerken nabij Houthulst in West-Vlaanderen. Tijdens mijn jeugdjaren gingen we in het weekend en ook tijdens de vakanties regelmatig naar de familie in West-Vlaanderen. Ik ging ook al van jongs af mee naar optreden van o.a. Tien-om-te-Zien. Op die manier kwam ik in contact met de Vlaamse muziek en begon ik zowel Christoff als zijn zus Lindsay te volgen. Ik kocht hun cd’s, trok naar hun optredens, enz. In 2016 leerde ik Nina Remue kennen uit Moorsele, een deelgemeente van Wevelgem. Tijdens één van onze eerste kennismakingen geloofde ik niet wat ik hoorde, namelijk dat Nina eveneens fan was van Christoff en Lindsay. Dat moest lukken”, lacht David. “Enkele maanden later verliet ze Moorsele en kwam ze bij mij wonen in Deinze. We wonen nog altijd samen in de woning waar ik werd grootgebracht. Van zodra we ons gesetteld hadden, namen we de draad terug op en gingen we nu samen naar de optredens van Christoff en Lindsay. Van de tien vastgelegde optredens, wonen we er toch zes bij. In één december-maand woonden we ook acht kerstconcerten bij. U ziet, we zijn trouwe fans.”

De oortjes van Lucas zijn goed beveiligd.
De oortjes van Lucas zijn goed beveiligd.© PADI/Daniël

In West-Vlaanderen is Nina (nu 36) geen onbekende. In 2011 nam ze zelfs deel aan de verkiezing van Leie Ambassadrice, waar ze als finaliste op de derde plaats eindigde. Ze wilde één keer deelnemen aan een dergelijke verkiezing. Een derde plaats was een mooi resultaat. Eens ze bij David was, werd er niet meer gesproken over miss-verkiezingen, maar gingen ze samen naar optredens kijken. Nina en David gingen niet enkel naar optredens van hun idolen kijken, maar ze deden ook nog iets anders. Op 10 augustus 2019 trouwden David en Nina. Toen waren ze al met drie, want Nina was zwanger. Het feest vond plaats in zaal d’Hulhaege in Deinze. “Als openingsdans kozen we voor ‘Een ster’ van Christoff”, vertelt David verder. “Zonder dat iemand het wist, had ik echter een live-optreden geregeld van Christoff en Lindsay, zodat onze openingsdans dan ook live werd gezongen. Daarna zongen Lindsay en Christoff natuurlijk ook veel van hun eigen succesvolle liedjes. Op 17 januari 2020 zag onze zoon Lucas het levenslicht. Na de bevalling zat ik met iets in mijn hoofd, omdat Lucas er ook als ‘onze ster’ al bij was tijdens ons huwelijk. Toen zat hij weliswaar nog in de buik van mijn vrouw, maar hij woonde onze trouw eveneens bij. Op 10 maart 2020 – net voor de lockdown – werd het doopfeest gehouden. Ik vroeg aan Lindsay of ze het lied ‘Mijn kleine prinses’ dat gebaseerd is op haar dochtertje Lisa-Marie niet kon aanpassen naar mijn zoon toe. Na wat puzzelen kreeg ik een boodschap dat ze dit zag zitten en dat het ‘Kleine Lucas’ zou worden. We hebben dan maar als verrassing voor de genodigden een optreden geboekt van Lindsay. Op het doopfeest van onze Lucas zong Lindsay 45 minuten haar mooiste liedjes, inclusief ‘Kleine Lucas’ en dit terug in zaal d’Hulhaege in Deinze, waar ook ons huwelijksfeest plaatsgreep. Na het doopfeest begon de lockdown en kon Lindsay nergens meer optreden.”

Christoff én Lindsay kwamen zingen op hun trouwfeest.
Christoff én Lindsay kwamen zingen op hun trouwfeest.© DL

De kleine Lucas was erbij op hun huwelijksfeest en natuurlijk ook op het doopfeest. Tijdens Paraschol in Beernem was het echter de eerste keer dat de zeven maanden jonge baby een optreden mocht bijwonen. Geen gevaar voor zijn oortjes ? “Helemaal niet”, stipt David aan. “We kochten een stevige oorbeschermer aan. Tijdens het optreden van Lindsay was Lucas zo rustig. Dat is ook zo wanneer we thuis of in de wagen de liedjes van Christoff of Lindsay opleggen. Het is precies alsof Lucas dat al aanvoelt. Hij wordt dan rustig en begint zelfs op die muziek te brabbelen. Ik hoop dat de evenementensector heel snel opnieuw groen licht krijgt, zodat er meer optredens kunnen plaatsgrijpen. Muziek maakt immers mensen blij. Niet enkel ouderen, maar ook kleine kinderen genieten van muziek en bloeien open”, besluit David. (PADI)

Lindsay was aanwezig op het doopfeest, net voor de lockdown.
Lindsay was aanwezig op het doopfeest, net voor de lockdown.© DL / Eddy

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.