Pas vrijgelaten vrouw viert op straat met flesje wodka en wordt meteen terug opgesloten

De beide beklaagden zaten twee tot drie maanden in voorhechtenis. © Getty Images
Redactie KW

Een 39-jarige vrouw uit De Panne heeft slechts enkele uren kunnen genieten van haar teruggekregen vrijheid. Ze werd na een kleine drie maand uit de gevangenis vrijgelaten en vierde dat meteen met een flesje wodka op straat. De politie passeerde, pakte haar op en bracht haar terug naar de gevangenis.

De 39-jarige B.S. zat sinds 7 juli in de gevangenis. Die dag werd ze samen met twee mannen, de 37-jarige K.C. en de 40-jarige C.S. betrapt bij een mislukte inbraak in een appartement. Uit onderzoek bleek dat ze de bewoner van die flat al op 24 juni beroofd hadden van zijn portefeuille en met zijn bankkaart geld hebben afgehaald. Door camerabeelden in de bank werd het trio opgepakt. Het onderzoek is nog steeds lopende, maar woensdag mocht de vrouw na bijna drie maanden voorhechtenis uit de gevangenis worden vrijgelaten. Ze kreeg verschillende voorwaarden opgelegd van de onderzoeksrechter.

Ze kwam in de loop van de namiddag vrij en trok terug naar De Panne. Daar vierde ze enkele uren later haar vrijlating met een klein feestje op straat. Ze had een fles wodka in haar hand en was zwaar onder invloed van alcohol. Net op dat moment passeerde de politie. Omdat een van haar voorwaarden zich onthouden van alcoholmisbruik was, werd ze onmiddellijk opnieuw opgepakt. De onderzoeksrechter liet haar daarop meteen terug aanhouden. B.S. kon dus slechts enkele uren genieten van haar vrijheid. Volgens het parket maakt de vrouw deel uit van een groepje veelplegers aan de Westkust. Een van haar kompanen kwam vorige week al vrij.

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier