Partyfiets begeleidt fietsende kinderen voor twintigjarig bestaan fietspooling Emelgem

© MI
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

KWB Emelgem zorgt er samen met een groep geëngageerde vrijwilligers voor dat kinderen in Emelgem al twintig jaar veilig met de fiets naar school kunnen. Met hun fietspooling trekken ze vijf keer per dag in groep van en naar de schoolpoort. Dat jubileum vierde de groep donderdagochtend, toen een partyfiets en tractor met feestmuziek hen uitzonderlijk begeleidden.

De eerste rit van de fietspooling dateert van 4 oktober 1999. “Bij KWB besloten we verkeersveiligheid als groter aandachtspunt te nemen en dus besloten we een fietspooling op te zetten”, vertelt voorzitter Willy Ghesquiere. “Op dat moment waren de Emelgemse scholen net gefusioneerd. De jongensschool werd de kleuterschool en de lagere afdelingen kwamen in de Prinsessestraat terecht. Veel ouders zochten toen nog volop naar de ideale fietsroute om hun kinderen naar school te brengen en wij hebben hen daarin begeleid.

De groep begon met 13 vrijwilligers, aangevuld met nog eens 8 KWB-leden. Sindsdien trekken ze in groep met de fiets elke dag om 8 uur, 12 uur, 13.15, 15.30 en 16.30 uur van en naar de schoolpoorten. “Het aantal leerlingen dat we begeleiden schommelt altijd al rond de 50, met pieken tot 75 scholieren“, weet Willy. “Een mooi aantal, want we denken dat we hiermee toch 1 op 2 kinderen op ons vast parcours bereiken

Om het twintigjarig bestaan van de fietspooling te vieren verliep de rit van donderdag 3 oktober in feeststemming. Een partyfiets met heel wat vrijwilligers reed op kop, daarna volgden de fietsende kinderen en begeleiders en de stoet werd afgesloten met een tractor die feestmuziek afspeelde. Schepen Lisbet Bogaert kwam alvast een kijkje nemen en nam de tijd om de vrijwilligers uitgebreid te bedanken. Op zaterdag 12 oktober worden de vrijwilligers van de fietspooling officieel op het stadhus ontvangen.

(VADU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier