Parochiegemeenschap Sint-Germanus schenkt narcissen aan bewoners van woonzorgcentra in Ardooie

Andrea Olivier, die in de leefgemeenschap De Rots van het wzc Sint-Vincentius vertoeft, was blij met de lente-attentie van de parochiegemeenschap. (foto JM)
Redactie KW

Het coronavirus velt ook gedeeltelijk de campagne voor Broederlijk Delen in de parochiegemeenschap Sint-Germanus. Maar daar maakt men van de nood een deugd door de lente binnen te brengen in twee Ardooise woon- en zorgcentra.

Het coronavirus treft de campagne van Broederlijk Delen in het hart. Een aantal acties vond al plaats, zoals een sober maal in het wzc Sint-Vincentius in Ardooie, de koffiestop in de vrije basisschool De Horizon in Koolskamp en in De Bever Centrum in Beveren.

De omhalingen in de kerken en de geplande narcissenverkoop werden geannuleerd. Maar de bloemen waren al besteld en werden geschonken aan wzc Sint-Vincentius en aan wzc Hardoy in Ardooie. “Op deze manier wil het team van de pastorale eenheid Sint-Germanus deze mensen, die bezoek van familie en kennissen noodgedwongen moeten missen, een hart onder de riem steken”, zegt parochie-assistent Siegfried Snauwaert. Een gebaar dat absoluut werd gewaardeerd in deze moeilijke periode voor de bewoners en het personeel. Op die manier werd er meteen een lentegevoel in de kamers van de beide woonzorgcentra gebracht. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier