Parochie Sint-Rita in Harelbeke ontvangt 79 Rita’s in Sint-Ritakerk

‘100 Rita’s gezocht!’. Dat was de opmerkelijke oproep vanuit de Sint-Ritakerk ruim 14 dagen geleden. 79 Rita’s gingen op de oproep in en namen deel aan de rozenwijding, een traditioneel feest rond de naamdag van Heilige Rita.

De oproep werd gelanceerd door het parochiaal team en Veronique De Wijze (51), parochieassistent Federatie Harelbeke. “We wilden daarmee de novene ter ere van de Heilige Rita en ook onze kerk op een andere manier in het daglicht zetten“, aldus Veronique. “Al hadden we er geen 100, met 79 Rita’s en een fantastische Harmonie Eendracht en Vrijheid kon het niet stuk. Bedankt aan allen die er mee voor zorgden dat het een geslaagde viering werd. Ze kwamen van overal: Harelbeke, Anzegem, Izegem, Torhout, Noordschote, Sinaai, Kortrijk, Waregem, Tielt en Meulebeke.”

Een opgemerkte bezoekster was Rita Beyaert, voormalig burgemeester van de stad en huidig gemeenteraadsvoorzitter. “Ik moest daarbij zijn”, zegt ze. Alle aanwezigen kregen een ijsje en alle Rita’s een kaarsje als extra attentie.

(PVH/foto LOO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.