Parochie Sint-Jozef Arbeider in Zwevegem definitief opgedoekt

Zaterdagavond vond de allerlaatste eucharistieviering plaats in de Sint-Jozef Arbeider kerk op de Kappaertwijk.

Filip Vande Plassche, voorzitter van de kerkfabriek Sint-Jozef Arbeider, overhandigde symbolisch het beeld van de patroonheilige Sint-Jozef aan de voorzitter van de kerkfabriek Sint-Amandus, Paul Decoene. © foto GV

In oktober kwam het bericht dat de bisschop besloten had de parochie op te geven en de kerk aan de eredienst te onttrekken. De Kappaert maakt voortaan deel uit van de Sint-Amandusparochie in het centrum van Zwevegem. Het kerkgebouw, eigendom van de gemeente, zal binnen afzienbare tijd gebruikt worden als ontmoetingscentrum.

Normaal zou de kerk pas op 1 december aan de eredienst onttrokken worden, maar op de Kappaert besloten ze er een week eerder mee op te houden, op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Zaterdagavond was er een eucharistieviering voorgegaan door EH Dirk Decuypere. Behalve een orgelist, voorlezer en misdienaar en de voorzitters van de kerkfabrieken van Sint-Jozef Arbeider en Sint-Amandus, waren geen kerkgangers toegelaten. Wel werd de dienst gestreamd via internet.

Symbolische overhandiging

Filip Vande Plassche, voorzitter van de kerkfabriek Sint-Jozef Arbeider, dankte iedereen die ooit zijn steentje bijdroeg tot het welzijn van de parochie. Hij overhandigde ook symbolisch het beeld van de patroonheilige Sint-Jozef aan de voorzitter van de kerkfabriek Sint-Amandus, Paul Decoene.

De kerk was zondag nog een laatste keer open, maar vanaf maandag zijn de kerkdeuren dicht en valt het doek over de parochie Sint-Jozef Arbeider.

(GV/ foto GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.