Parochiaal centrum en jeugdhuis maken plaats voor nieuwbouwproject

Alle gebouwen, van de pastorie (uiterst links) tot het voormalige jeugdhuis (rechts), ruimen plaats voor een nieuwbouwproject.© Pieterjan Neirynck
Alle gebouwen, van de pastorie (uiterst links) tot het voormalige jeugdhuis (rechts), ruimen plaats voor een nieuwbouwproject.© Pieterjan Neirynck
Redactie KW

Straks tijdens de zomer worden het parochiaal centrum, de oude bibliotheek en het voormalige Jeugdhuis Jakkedoe in Desselgem gesloopt. Groep Huyzentruyt uit Beveren-Leie poot op die plaats een nieuwbouwproject met 21 appartementen en bijkomende handelsruimte neer.

Schepen van Patrimonium Rik Soens (CD&V) maakte die timing bekend tijdens de jongste gemeenteraad. Een dikke tien jaar geleden slaagde de stad erin om de voormalige gebouwen van Jeugdhuis Jakkedoe en de zaal De Drie Sleutels aan te kopen.

In 2016 volgde dan de aankoop van het parochiaal centrum, de lokalen van Chiro Horizon Desselgem, de pastorie en de bibliotheek. Vorig jaar verkocht de stad de panden op haar beurt door aan een bouwpromotor, met de expliciete verplichting om er woongelegenheden en commerciële ruimte te voorzien.

Doorsteek blijft

Groep Huyzentruyt haalde de opdracht binnen en mag komende zomer de eerste werken opstarten. “De sloopwerken mogen begin juli aangevat worden, zodat er geen conflicten zijn met de leerlingen van de achterliggende vrije basisschool.”

“Tegen 30 augustus moet alles afgerond zijn en kunnen de effectieve bouwwerken beginnen”, legde schepen Soens uit. Hij gaf ook mee dat de doorsteek tussen de Nieuwstraat en de jeugdbeweging behouden blijft. Ook het ornament van de jongensschool gaat niet verloren bij de werken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.